Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Most jön neheze:
;http://www.builda3dprinter.eu/build-manuals/kossel_mini_build_manual/calibration-2/&" TARGET=_fnew>;Calibration;
;Ha tényleg veszed a fáradságot és lépésről lépésre végigcsinálod akkor jó lesz.

0bn8uxmw

Küldj egy mailt(katt a nevemre) és elküldöm a konfigomat Marlinhoz-van, tegnap lett lefrissítve a legújabbra verzióra.
;
;Fel is hívhatsz..nyomtatok éppen( 13órás nyomtatás közben 5 és fél óra után elakadt az Herz-es ABS szál (1.75 helyett 1.95 volt hát nem fért be, de sikerül megmenteni a nyomatot pedig kikapcsoltam a nyomtatást és nem is látszik hol kezdte újra)
;
;

e83grvi22

srácok ha egy képet feltettem azt hogy lehet utána módosítani?
;

ks46twg3x

0bn8uxmw

Ok, ment is válasz.

s7manbs8

Nekem meg most elkezdett megint felválni, ... lehet induláskor nem mentem le plusz pár tizedet kicsit csalva, vagy még másik amire gondolok, hogy most vékonyabb réteget noymtatok és ha  amechanika miatti rezonálás miatt az előző rétegbe veri a fej magát, akkora erő érheti, hogy azért engedi el.

0bn8uxmw

5let:
;Miért nem fűtöd fel az asztalt hajszárítóval előtte?

s7manbs8

Igen ez a gondolat is megfordult már a fejemben, ki kell próbálni, most 4 kereket kinyomtam, 2 felvált kicsit, kettő nem, de nem jó helyen kezdtem ahol nem volt megkenve anyaggal rendesen. Most tettem raftot is neki.

s7manbs8

Ezt most lehew tki is próbáűlom, a hasjszárítót, még hajlakkot is akartam majd venni. Arra is ragad állítólag.

xmkwac9

Az ágy fűtés szabályzást Ti hogyan oldottátok meg? Eddig nekem közvetlenül rá volt kötve 12V-os tápra és valami szerencsés véletlen folytán 105-110 Celsius fokra állt be. Nemrég viszont felmelegedett 135 fokra és levált a munkadarab. Mikrosütőből kitermelt bimetál jó lehet? Itt láttam az ötletet: http://reprap.org/wiki/Heated_Bed#Bi-metal_temperature_switch&" TARGET=_fnew>;bimetál kapcsoló;

ezsolt74

Az astal fűtését az elektronika szabályozza a hőmérséklet érzékelő jele alapján kb +- 1 fok különbséggel.

xmkwac9

Neked hány Ampert vesz fel az ágy fűtés? Nekem 10A-t 11V-ról. IRFZ44-es (V_DSS = 55V, R_DS(on) = 17.5mOhm I_D = 49A) FET-tel próbáltam Teacup FW-el meghajtani, de az eléggé melegedett. Mondjuk nem mértem meg a PWM frekit.

ezsolt74

A RAMPS-on a FET-et ki szokták cserélni erősebbre hogy jobban bírja az asztal fűtésének kapcsolgatását plusz hűtőbordát is lehet rakni rá de a ventillátor is jó, mert illik a motorvezérlőket is hűteni, de relézni is szokták.
;Ezek a fűtőlapok 10A-t körűl szoktak felvenni.

xmkwac9

Köszi a választ! IRF064N FET-tel próbálkozom még. Az talán jó lesz: V_DSS = 55V, R_DS(on)
;= 0.008 Ohm, I_D = 110A.
;

ezsolt74

Ez azért egy kicsit durva...
;Magyar gyártású &"prusa&" 300.000Ft-érthttp://www.hwsw.hu/hirek/53184/operor-i4-3d-nyomtato-kiprobaltuk-teszt.html&" TARGET=_fnew>;link;