Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

És akkor?
;Csak dicsekszel és nem árulod el, ki az? [#idiota]

3vv2btrhv

A Budapesti talin kaptam ezt az információt , csak azt , hogy van aki foglalkozik a témával és lesz gyártás . Többet most én sem tudok .

keri

Vajon mitől lesz fényérzékeny egy gyanta?

rbbhbyvfs

Fogorvosok is ilyesmit használnak manapság...

keri

Jó, de az még drágább :)
;Loctitenak vannak ilyen ragasztói, meg körömlakk is van UV érzékeny itthon, de kb egyik sem a &"megéri&" kategória.
;

3vv2btrhv

Nagyon vicces a kötés kémiája . A gyantába belerakják azt az anyagot amitől megköt , és beleraknak egy anyagot ami a kötést gátolja , de ez az anyag a fény hatására elveszíti a gátló hatását . Na és akkor megköt az anyag .

keri

Tehát akkor kvázi annyiba kellene kerülnie mint egy hagyományos gyantának, csak egy kis extra anyag kell az érzékenyítéshez?
;
;Akkor remélem összejön a magyar gyártás.
;Sógorom végülis polimerkémiából diplomázot és valami amcsi egyetemen kutatgat, majd rákérdezek hátha fusiba tud pár litert csinálni :D
;
;Bár ő inkább az orvosi implantátumokhoz használt polimerekkel foglalkozik.

KBalázs

A műkörmös színtelen UV-lakk az brutálisan kikeményedik, ha ezt tudnák olcsón előállítani az nagyon fain volna. De amit én rendeltem annó ebayról az tojik az UV lézerre, sajnos. Napfény hatására viszont gyorsan kikeményedik.

s2k5ycubj

Egy érdekesség:
;http://3dtopo.com/lostPLA/&" TARGET=_fnew>;3d nyomtatott öntőforma;

80n6rakth

Akinek van bármi féle tapasztalata Makerbot Gen 4 -es elektronikával az pls írjon. Lenne pár életbevágóan fontos kérdésem :)

80n6rakth

huh, hitetetlen. már egy csomó ideje vacakoltam azzal, hogy az elektronikám feléledjen és pont most oldódott meg a probléma :D

rbbhbyvfs

Örülök, hogy megoldódott, de mi volt a probléma, hátha másnak is hasznos lehet...

Szedlay Pál

Egy kicsit szakszerűbben. Ezek az anyagok gyökös polimerizációval polimerizálódnak. Már az alapanyagokban is van inhibitor ami gátolja a reakciót, nevezzük őket egyszerűen gyökfogónak. Ez általában 30-200 ppm mondjuk Hydroquinone methyl ether. Ezek nélkül magától is elindulna a reakció és csúnya baleset lenne belőle. Ezek a gyanták keverékek amiknek az alkatóit és arányát  titkosan kezelik. Van bennük, furfuril methyl methacrylate, trietilén-glikol-dimetakrilát (TEGDMA), HEMATMDI, Bis-GMA, és még a fene tudja mit kevernek bele. A reakció beintításához 470nm -es fény hullámhosszra jó fotóiniciátor 0,2%(m/m)kámforkinon és 0,15% diamino-metil-metakrilát keveréke. És az alapanyagokat hol lehet beszerezni? Itt: Evonik Industries AG  
;Nem csinálom meg ne is kérjétek nem értek hozzá és már öreg vagyok megtanulni majd a fiatal türelmes vegyészek. Sajnos beszerezni is nehézkes 200Kg hordó 4 db egy raklapon. Az ára nem egy tragédia ha jól emlékszem 30Euro körül van kilója. Itt van a szekrényemben egy-két kiló, de nekem más célom van vele.

rbbhbyvfs

Hát így sem kerültünk közelebb a megoldáshoz :(

3vv2btrhv