Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

(bár most paradicsom extrudert hajtok)

ec5rztj6f

Köszi a tippeket.
;Irtam nekik, remélem lesz.

42ggmy2kb

Reméltük hogy tetszeni fog a miniatűr mellszobor.
;A szobor &"Projet 660&" -al készült. (http://www.3dsystems.com/3d-printers/professional/projet-660pro)
;Anyaga valóban törékeny. Ez egy kompozit por amit Akriláttal infiltráltunk, hogy erősebb legyen és jobban ellenálljon az elemekkel szemben.
;A youtube-on láttam már nagyon sok jó hobby 3d nyomtatót. Van közöttük lézeres is ami az amatőr kategóriában eddig nem volt.
;

KoLa

Szia!
;Akkor a belsejét érdemes lesz megerősíteni egy kis műgyantával, üveg gyapottal, kitömni!
;http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/3D/IMG_0656.jpg&" TARGET=_fnew>;kép;

KoLa

Lehet azért nem látszik a szám! mert sokat mozgott!:)))
;Vót röhögni? nem! hát akko?[#beka3][#nevetes1][#wave]

KoLa

Itt kevés a &"fotosopp&"([#csodalk]) szerintem!

s7manbs8

Nem akarlak dicsérni, mert inkább csajozni megyek pont... :)

PSoft

;Hát,ott nyaktól fölfele is...nagyon üres!
;Tényleg kitömhetnéd!:))
;[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
;
;

Rabb Ferenc

Nem tudom miért van ennyi bajotok vele? Szerintem jobb mint az eredeti  [#vigyor2]

KBalázs

Ezek szerint vagy használható, vagy esztétikus a nyomat amit az ipari nyomtatók produkálni tudnak. Mondjuk én inkább a használható nyomatok felé hajlok, de kétségtelen hogy egy kereskedelmi termék &"előnézete&" is nagyon lényeges, még ha nem is teljesen funkcionális.
;Nekem (már) nem kell hobbi 3d-nyomtatót ajánlani :)

keri

Van esztétikus és használható is, de az meg drága :D

keri

Az első 3D nyomtató úgy működött, hogy papír rétegeket laminált egymásra és rétegenként kivágta egy késsel a formát.
;Meg asszem a fényre keményedő gyantás is elég korai konstrukció.
;Aztán kitalálták ezt a porosat, akkor indult meg igazán a 3D nyomtató technológia mert ezek voltak az első viszonylag olcsó és jól használható nyomtatók.
;Igazából csináltak már hobbyból is ilyet, de jóval bonyolultabb mint az extruderes, ezért is nem terjedt el. Itt gipsz és keményítő keverékét használták, de nyilván a por összetétele is fejlődik.
;Az extruderest utoljára találták ki, pont a hobbisok mert nagyon egyszerűen, olcsón és használható minőségben tudja produkálni a termékeket.
;Aztán innen már robbanás történt a technológiákban.
;
;A laser szinteres megoldásoknál gyakorlatilag amit porítani lehet és hőre olvad, abból képesek bármit kinyomtatni. Rozsdamentes acél, titán, alu, műanyag, üveg, kerámiák, szó szerint bármit. Pl. a Nasa már rakéta fúvókákat is nyomtatott. Meg az ipar a fröccsöntő szerszámokat, mert a formakövető hűtőjáratok miatt sokkal hatékonyabb szerszámokat lehet csinálni így. A felbontás csak a szemcsemérettől és a laser fókuszálhatóságtól függ, szóval nagyon jó minőséget tudnak.
;

KoLa

Ha-ha-ha!oda majd úgy kell pálcikával betömni az észt!oszt&#039 akkor mi van?
;Az asszony mondta, hogy majd figyeljem a szobromat!hogy merre néz! mert ha a fal felé van fordítva akkor valami bűnöm van...mire gondolhatott?!
; [#nevetes1]

KoLa

Szép jövő előtt állunk!

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=8307&t=1&" border=0>;
;Volt szó a méretről .Na most nekem ezt kéne kinyomtatni , a kezétől a lábáig 550mm .