Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Lpeti11

Üdvözletem.
;Láttam olyan videót ahol az olvadt alumíniumhoz öntés elött pár percel mosószódát (Na2CO3) kevernek.
;Ez mire jó? Ha jó egyáltalán.

keri

Kiszedi a szennyeződéseket, azaz salakképző...gondolom...de ezt biztos a 3D nyomtatás topikba akartad?

keri

Mondjuk kicsit drága.
;Epoxit lehet kapni kilóra jóval olcsóbban. Hozzákeversz valami töltő/sűrítő anyagot, pl fűrészport, és ugyan ezt tudja.

ncw4w5nca

Nézz be a Fémöntés házilagban, ott válaszoltam:)

rbbhbyvfs

Hát a fene tudja, a nyomtatás vége felé már sűrűbb az anyag, gondolom x percen belül meg is köt, szóval nem egy biztos megoldás.

xmas75

Ráadásul elég durva nyomat lett. A videóból inkább pont fordítva látom. A kötési sebessége inkább hosszú (a nyomtatáshoz). Ahogy magasodik a tárgy úgy hajlamosabb a roskadásra.

KBalázs

Még megoldás lehet epoxyra, hogyha hűtve van, jó poén hogy pont nem fűtött, hanem hűtött fej lenne, peltier-cellával, és akkor a kötési idô meghosszabbodik, sokkal.  
;Hûtött epoxit használnak pl. elektronikai csip-morzsák (led, ic) felragasztására is, A ragasztó bekeverve, mélyhûtve érkezik a gyárba, és a felhasználás után  alagútkemencében hôkezelik a félkész alkatrészt, ahol a ragasztó végleg megköt.

keri

Keverő fejet használ, vagyis közvetlenül a felhasználásnál keveredik be.

rbbhbyvfs

Hát nem, közvetlen a felhasználás elött tölti át a fecskendős extruderbe a már kikevert epoxyt.
;Oldal alján az eszköz.
;De valóban akár úgy is meg lehetne oldani, csak gondolom az bonyásabb.

000000000

http://www.ebay.de/itm/181491557178?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649&" TARGET=_fnew>;Erröl; mi a véleményetek? Milyen minöségü a nyomtatás? Nekem úgy tünik néhol hiányos.

rbbhbyvfs

Hát nem a legszebb, nagy méretű a fúvóka amivel nyomták gondolom a termelékenység növelése érdekében ezért hiányoznak a finomabb részletek. De attól még funkcionálisan/mechanikailag jó lehet. Biztos van szebb/jobb is az ebayen.
;

000000000

Az ár miatt gondoltam rá, de engem is a tartossága aggaszt. Mennyire lehet ez erös? Könnyen törik? A szépség nem nagyon édekel, ha nem törik/válik el.

0bn8uxmw

Kicsit sok lesz vele a munka mire teljesen kitakarítod a rengeteg támaszanyagot a lyukakból de amúgy durván nagy rétegeken probléma vele, hogy néhány helyen a falak között rés van az nem tesz majd jót a merevségnek. Amúgy ilyen durva rétegeknél kétségeim vannak a nyomat pontosságát illetően is. Én néznék valami szebb nyomatot, vagy leginkább ALU alkatrészeket mert ezekkel szépen nyomtatni nem fog szerintem.

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/2014/08/15/artist-jonathan-keep-built-clay-delta-3d-printer/&" TARGET=_fnew>;Porselán és kerámia nyomtatása;
;Mivel az alap szakmám porcelán készítő ezért kicsit a kedvencem .

wa76ftbim

Szia biztos Mendel Maxot szeretnél építeni? Ez egy eléggé régi elrendezésű nyomtató. Ha már RepRap akkor Prusa i3-at ajánlanám. Igaz több speckó elem kell belem minde pl a lézervágott alulemezek de azok is kihagyhatóak ha a dobozos változatot építed meg. És nem korlátozza annyira a nyomtatási magasságot.