Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Jó ötlet, de az ördög a részletekben rejlik.
;A motorokat és a felső görgőket el kell tolni egy kicsit oldalra, mert csak akkor fog a szíj középen menni, ahhoz szintén meg kell fúrni a profilt elég trükkösen. Ahol derékszögben találkoznak az elemek, oda nem kellene 1-1 sarokelem is? Illetve az elektronikának nem sok hely marad, de kétségenkívüli erénye, hogy akár nyomtatott alkatrészek nélkül is megépíthető teljesen fém konstrukció.

keri

Minek kell neked 120fokos profil?
;Alapot, meg a fedő befogókat kell megcsinálni amúgy is 120 fokos kiosztásúra, vagy nyomtatva, vagy marva, vagy lemezből hajtva, vagy csavarozva, ott meg gyakorlatilag lényegtelen.
;
;A profilok szögei amúgy sem pontosak, szóval erre nem alapoznám a gépet. Jobb szeretem az ilyeneket precízre mart, vagy kézzel beállítható rögzítésekre bízni.

s7manbs8

Jött fejem is ... csak össze kell rakni valahogy.

h2o

Vernyul!
;
;Ha marad a v6-os fejekből, akkor vevő lennék egyre.

robroy007

hány wattos patronnal kell fűteni a szálat?

0bn8uxmw

12 volt 40 watt a patronos megoldás

0bn8uxmw

Ok, majd ha megkapom a mintát akkor összesítjük mennyi is kell pontosan és kinek milyen fajtára van gusztusa [#finom]

0bn8uxmw

A delta lábai 120 fokos szöget zárnak be, ha lenne olyan profil ami ezt tudná és még a sínt fellehetne rakni, tökéletes lenne, és akkor nem kellene alja meg teteje. A lényeg minél kevesebbet keljen nyomtatott alkatrészeket használni.

0bn8uxmw

Ne haragudj de nem tudok rájönni, hogy miért kell eltolni a görgőt és a motort a szíj miatt, megvilágosítanál? [#wink]
;Az elgondolás miatt raktam be amúgy én is raknék sarokelemet nem árt az neki.

rbbhbyvfs

A saját 9-es sineimből indultam ki, amik 20mm szélesek. Amit te linkeltél azon jóval nagyobbak és az 40mm-es profilból készült. De mind a kettőnél ugyan akkora motorok/kerekek vannak, tehát az arányaik miatt gond lehet.
;Persze ki mekkora gépet szeretne építeni, ez attól is függ. Szóval kisebb méretben problémás lehet én csak ezt akartam mondani, egyébként jó elgondolásnak tűnik szerintem is.

rbbhbyvfs

Ja és még egy : a sarkoknál nem csak a hajlatban, hanem a síkban lévő felületeket is össze kellene kötni egy háromszögszerű lemezzel, mert a függőleges elemnél a belső sarokelem a ki/befelé ébredő erőket felveszi a jobbra-balra ható csavaró erőket viszont nem nagyon. Kérdés, hogy ébrednek-e ilyen erők és kritius-e egyáltalán.
;Lehet elég lenne két oldalról 1-1 háromszöggel merevíteni az összekötéseket és akkor nem is kell a sarok elem?
;Egyre jobban tetszik ez a megoldás a franc fog kinlódni a sok nyomtatással :)

000000000

Igen, én is sinekre vadászom. A legeéső deltám lm8uu -kkal készült, borzasztóan kotyogtak. Na mondom komoly csapágy kell ide: FBJ (c) kisemondom áron. Ugyanúgy kotyogott. :(

rbbhbyvfs

Nem a tengellyel volt a baj? Amikor megjottek a kinai 10-es csapagyak en is felprobaltam mindenfele bontott tengelyre es elborzadtam, de a powerbeltes tengelyen szepen szaladt hangja az van, de nem szorul, szepen fut.