Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Nálam alapból zártak az X-Y végálláskapcsolók a Z meg optós. Itt zavart nem hiszem, hogy összeszedne, mert nyomtatás közben sosem szakad meg az áramkör, zavart sem tud így összeszedni, mint egy nyitott kapcsolónál (szerintem).
;Ellenben lehet a kábeleket vastagabra cserélem a motorfelé menet, eléggé véznák, lehet ezek is korlátozzák túlságosan is az áramot nem a vezérlő?

0bn8uxmw

Miklós által felvetett végállásos dolgot azért nézd meg.
;Kezdej el nyomni valamit és az x-ét nyomd meg kézzel, ha megáll akkor jó esélyel ott lesz a probléma vagy mint ahogy a deltáknál szokás a home után nyomtatás közben tíltva vannak a végállások (hiába nyomkodod nem zavarja össze).
;Ezt a firmwareben tudod állítani:
;Ha webes részen konfiguráltad a FW-t van a végállásoknál egy ilyen szöveg:
;&"Always check endstops. Only enable if you have no cross talk from your motors, which could trigger wrong signals causing the print to skew. &" na ez elől vedd ki a pipát (gyárilag be van kapcsolava)

0bn8uxmw

A configuratin.h-ban pedig így van benne az endstop-os rész végén:
;#define ALWAYS_CHECK_ENDSTOPS 1 ez legyen 0

rbbhbyvfs

Köszönöm, ez jó ötlet!
;Olyat viszont nem lehet valahogy, hogy dryrun-ban nyomtatsz és a végén viszaméri az endstoppokkal az eltérést? Tehát a végén elvileg vissza kell találnia, de ha eltér, akkor lépésvesztés volt?
;

wa76ftbim

Nekem van egy Prusa i3-am, nekem a lépésvesztés megszűnt a borsásszíjjak beállítása után. Sem a túl feszes (ekkor megmelegszik a moci az erőlködéstől és azért veszt lépést) sem a túl laza szíj nem jó. Ha van direkt kérdés megnézem az enyémen hogy van. Mostanában ezeket nyomtattam vele:
;http://kepfeltoltes.hu/140721/IMG_20140715_222912_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép 1;
;http://kepfeltoltes.hu/140721/IMG_20140715_222925_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép2;
;http://kepfeltoltes.hu/140721/IMG_20140715_222854_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép3;
;http://kepfeltoltes.hu/140721/IMG_20140703_064839_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép4;

0bn8uxmw

Erre azt az ötletet tudom mondani, hogy a szeletelőben a vég end code-nál vedd ki a home-ot ha van (G28-parancs) és helyette állítsd be mondjuk az aszatal közepét mint pozíciót amit felvegyen a nyomtatás végén és pontosan megtudsz mérni majd.
;Vedd ki a szálat és hadd szóljon (mindennek mennie kell mint a rendes nyomtatásnál, hogy egyezzenek a körülmények: asztal fejfűtés stb.))

0bn8uxmw

[#taps]Én egy predatoron gondolkozok:
;http://www.thingiverse.com/thing:266352&" TARGET=_fnew>;Predator;
;

rbbhbyvfs

Mondjuk jobban belegondolva, nem biztos, hogy mégis ez a megoldás. Mert ha teszem azt az asztal közepén nyomtat és ekkor érzékeli a végállás kapcsolót, akkor 100mm-t kellene ugornia. Hiszen azt hiszi 0-án áll, mikozben az asztal közepén dolgozik... de lehet jobban érteni kellene a fw lelkivilágát akkor erre is lenne válasz.
;Mindenesetre egy próbát megér.

0bn8uxmw

Csak g28-nál nulláz csak ha menetközben megnyomódik a kapcsoló csak a motort állítja meg.

rbbhbyvfs

Tehát nem használja poziciónak a jelet, csak egyszerűen nem engedi a fejet nekimenni a végének. Így érthető, köszönöm.

wa76ftbim

Tegnap este nyomtattam volna egy terminatort, de szerintem eldugította a nyomtatófejemet a kis nyavalyás. A továbbító csavar ledarálta a szálat miután azt megpucoltam nem nagyon akar kijönni a fúvókán anyag még ha fogóval próbálom beleerőltetni akkor se :( majd valamikor szétszedem kipucolni.
;
;Egyébként érdekes, azt vettem észre, hogy azok a modellek amiket én pakolok le  
;Cura-ban az asztalra jobban nyomtathatóak. Azok tényleg az asztal síkjánál kezdődnek. Amik előre összeállított palettákként kell nyomtatni azok valamiért kicsit lejjebb kezdődnek így a fej jobban belenyomja az asztalba az első réteget, emiatt azt nehezebben is préseli át az extruderen aminek eredménye a szál darálása.

rbbhbyvfs

40 perce megy, kopp-kopp, az X motor 45 fokos, az elektronikán 40 foknál melegebbet nem tudtam mérni. Jó lenne ha tényleg ezzel meg is oldódna a probléma !
;

0bn8uxmw

Én ma olyan orbitális szo*ást rendeztem egy ilyen szálelakadás miatt, hogy 3 óra volt mire rendbe tettem a dolgokat. A fúvóka azóta is acetonban ázik még, nem jött ki még a dzsuva belölle, jó ,hogy volt csere darabom és könnyen cserélhető is.

0bn8uxmw

Ez most melyik elgondolás szerinti megoldás lesz? Amúgy szorítok!

keri

Ismerős a &"hobbiesztergályos&" lelkiállapot, én is így vagyok [#vigyor]
;
;Az ember nem a pénzért csinálja, és nem is tudja  mennyit kérjen érte, csak baráti alapon, vagy segítő szándékkal megcsinál 1 darabot, de amikor a delikvens rájön hogy milyen olcsó, és vérszemet kap, az úgy hiányzik nekünk mint lufiárusnak a nyílzápor.
;
;El kell menni egy rendes esztergályoshoz és vele legyártatni. Kérdezd meg Kola-t vagy Leslie-t
;De Devecz Miklós is neki akart állni gyártani, csak nem volt érdeklődés rá.