Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Maga a műanyag ház adja a rugalmasságot?

000000000

wa76ftbim

Inkább a műanyag kar amint a csapágy fészkel. Itt nincs nagy szükség extra rugalmasságra. Mivel ha jól csinálja az ember a beállításokat akkor csak olyan erő ébred ami egyvonalban van egymással. Ezeket meg felveszik a csapágy támasztása és a motor tengelye. A Wade féle extrudernél azért kellenek a csavarokra a rugók, hogy ne tudd megtépni a csavarokat és belepaszírozni a szálat a hobbed boltba. Így a rugó ereje szabályozza a rányomási erőt, és nem az hogy te mennyire téped meg a csavart. Itt ilyen gond nincs, ha odafigyelve szereled össze akkor elvileg nem tudja ledarálni a szálat.

rbbhbyvfs

Gcode és a szeletelők: most, hogy már sokmindent kinyomtattam, feltünt egy dolog, mégpedig, hogy az íveket pici szakaszokból rakja össze, leginkább, akkor látszik, amikor egy pl 5mm-es lyukat nyomtatok, akkor szinte 8 szög lesz, hallani is a nyomtató hangján, hogy nem folyamatosan változik a léptetől hangja, hanem szakaszosan.
;Vagy amikor a kossel mini nagy talpát nyomtattam ki, akkor látszik, hogy kb 5mm-es szakaszokból rakta össze az ívet. Ez normális?
;Gondolom ezeket a Gcode-okat kezeli a fw, ezért ilyet generál a slicer (Cura per pillanat) Ez így van valóban vagy csak nincs jól beállítva valamim? :)

wa76ftbim

Szerintem, ez inkább a modellen múlik. Én nyomtattam ki nagyon szép karkötőt tökéletes kör alakban. Vagy a múltkor kinyomtatott Dreadnought alapja is kör alakú (3847-es hozzászólásom). Viszont nyomtattam egy alkatrészt ami eleve úgy volt felbontva, hogy 3 szögek alkották az valóban sarkos lett. Mondjuk pár kép a modellről és a nyomatról sokat segítene.

rbbhbyvfs

Igazad lesz, mert a béka nem darabos, ott is szépek az ívek. Este fotózok....

s7manbs8

Pont nemrég kérdeztem én is , hogy hogy lehet az ellipszisemet ívesebbé tenni, mert azt is szakasosra csinálja, az OpenScad nevű programmal és sok ilyet azzal generálnak a thingiverse oldalon amik vannak, azért olyan ok ?

wa76ftbim

Igen valószínűleg maga az .STL fájl generálása közben &"vesznek el&" az ívek. Minél több poligonból áll egy test annál bonyolultabb a szoftveres kezelése, de annál hűebb a kiinduló modellhez. Nekem egy most futó projektembe több mint 16.000 3 szögre van felbontva egy modell repülő kis része. Az nem valószínű, hogy darabosan lesz lekezelve egy szeletelő program által. Valószínű az OpenScad butítja le a modelleket de szerintem tuti be lehet neki adni milyen felbontásba dolgozzon.

smalla

, $fn=100
;Ahol 100 a részletességet jelöli. Minél nagyobb a szám annál részletesebb. A 100 általában már elég részletes.

3vv2btrhv

smalla

Szrrintem ebben is van ilyen példa az $fn használatára:
;http://www.thingiverse.com/thing:215806

0bn8uxmw

Alapvetően az a baj, hogy a modell felbontása adja a kör milyenségét, és minél kisebb a felbontása annál szögletesebb lesz a szeletelő programok miatt hiába tudja a FW mondjuk kör g-code-okat(marlin biztosan tudja) ha szeletelők nem használják és vonalakból rakják ki a kört még mindíg. Amúgy meg fel kell fúrni/dörzsárazni méretre [#wink]

0bn8uxmw

[#vigyor2]Megyek nyomtatok 1:1-be egy Saturn V-öt.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/07/part-daddy-3d-printer.jpg&" border=0>;