Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  
;
;A sebesség kevésbé szol bele a &" munkaidöbe &" mint a dinamika !A sebességed nagy százalékát csak dimanikus mozgással tudod kihasználni , márpedig ez a fotonlévötárgy egy egy irányváltásnál simán felszakad a hellyérül a sulyátol független .Szélsöséges példa de ragasz egy alucsövet az asztalra és figyelg mit csinál ( csak a dinamikát modositsd a sebességet ne ) .
;
;De ez lerágott csont , az biztos hogy többféleképpen ellehet érni a többszázmm/s idöt .Az hogy kinek mi a kielégitö az egyéni elvárás .
;
;  
;
;

3vv2btrhv

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;kicseréltem a fejet a Smallától kapott fejre, de még mindig nem stimmel valami.Az extrudáláshoz továbbra is nagy erő szükséges. Olyannyira hogy a hobbed boltra annyira rá kell szorítani a szálat, hogy folyamatosan inkább darálja semmint beletudja tolni a fejbe. Ha rányomok, hogy 10mm extrudáljon kb 2-3mm tud behúzni az extruder. Próbáltam FW-ben állítani a hozzá tartozó értéket de nem nagyon változik semmi. Megpróbáltam a szeletelőben megadni neki hogy 120-140 %-os legyen az anyag bevitele (Flow %) de nem hiszem hogy ezekkel együttesen kellene ilyennek lennie a nyomtatásnak.
;
;Van valakinek esetleg ötlete miért lehet ez?
;
;Köszi

NickE

Állítsd be a hőfokot, pl. ABS esetén 230°C és próbáld meg kézzel tolni a szálat hobbed bolt nélkül. Ha alig bírod kézzel tolni a szálít, akkor az extruder sem fogja bírni... Ha ezt tapasztalod, valószínűleg nem melegít jól valamiért.

wa76ftbim

Kézzel sem tudom tolni, illetve nagyon lassan.
;Az a baj nem tudom lecsekkolni, hogy valóságban hány fokra fűti fel az extrudert a patron. Nem tudom mihez viszonyítani hogy amit kiír az most jó vagy sem...

s7manbs8

Én is megnézem már majd azt a termisztort mit mutat .

wa76ftbim

Most rámértem a termisztorra, 100k-s NTC ami benne van. Szobahőmérsékleten kb 24 fok-on mutat 93kOhm-ot. Kb 200 fokra felfűtve viszont nullát mutat a műszerem. Tehát ezen a hőmérsékleten nincs ellenállása vagy olyan kicsi hogy nem tudom megmérni. Ez valyon így okés?

wa76ftbim

Tovább tapogatóztam kisebb méréshatárral kb 600 Ohm-ot lehet rajta mérni 200 fok környékén. Kicsivel pontosabb mint a nincs ellenállása de továbbra se tudom jó-e vajon ez így...

robroy007

s7manbs8

Valahol megvannak a termisztorok hőmérséklet ellenállás grafikonjai gondolom, ott kéne megnézni, mennyire egyezik.

wa76ftbim

Köszönöm, az a baj pontosan nem tudom milyen termisztorom van és lehet hogy 100K és 100K-s között is van eltérés :(

s7manbs8

100 fokos vízbe téve, meg 0 fokos jeges vízbe téve be lehet szerintem kalibrálni. Valahogy.

keri

Nincs típusa?
;Adatlapon mindig rajta van.
;Elektron honnan tudod hogy 100 fokos a víz?
;Jobb ha tőlem tudod, az nem 100 fokos amit te annak hiszel.
;Nem egyszerűbb egy hiteles hőmérőhöz kalibrálni akkor már? :)

s7manbs8

Amikor forrásban van, meg 0 fok, mikor jeges vízbe rakod.

s7manbs8

Mert mennyi ? Monjduk normál nyomáson persze. Azt nem mondom hogy atom pontos lenne de ki tudja mi a szösz. Itt van a te izéd is, azt is meg kéne valahogy tesztelni.