Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

000000000

Ha megfelelő puffer memória van, nincs ezzel különleges probléma.
;Wifis, netes nyomtatók, scannerek (2D) ezer év óta vannak, az Autodesk Catchen a fotóidból összeállított 3D modellt is a neten küldöd el nyomtatni.

wa76ftbim

Nos ma szereztem egy lézeres hőmérőt és fűtöttem-mértem vele. A következőkre jutottam:
;24 fokon kb egyezik a mért és a kijelzett hőmérséklet.
;100 fokra beállítottnál 80 fokot mértem
;150 fokra beállítottnál 111 fokot mértem
;180 fokra beállítottnál 136 fokot mértem
;200 fokra beállítottnál 150 fokot mértem
;230 fokra beállítottnál 170 fokot mértem  
;Emeltem volna tovább is a hőmérsékletet de nem ment feljebb sem kijelzésben sem ténylegesen a hőmérséklet. És ezzel az első számú oka meg is van a nehéz extrudálásnak.
;Van valakinek valami ötlete mit, hol állítsak be hogy működjön?
;
;Köszönöm

2dw0x9awk

s7manbs8

Akkor a táblázatodat kéne arra beállítani a programban gondolom, de hogyan,  azt nem tudom, majd van aki ért már hozzá jobban biztos.

s7manbs8

Egyáltalán melyik programot is használod a mikroprocesszorban  ?

wa76ftbim

Ha azt kérdezed melyik Firmware van beleégetve az arudino 2560-asba akkor nem tudom. Volt egy alap amit azóta a saját gépemhez módosítottam. De ehhez a hőmérsékletes részhez nem nyúltam még. Vezérlésre pedig Ponterface-t használom.

ra8nsmk6w

A lézeres hőmérő az érzékelési felület átlagát méri (kör). Valószinűleg azért mérsz minden hőfokon kisebb értékeket. Egy kis tömegű kontakt hőmérővel jobb eredményt érhetsz el.

rbbhbyvfs

Ha Marlin, akkor a thermistortables.h -ban vannak a különféle tipusok és azok táblázatai, van ahol megadják a gyári adatlapot is, ami alapján be tudod írni a saját termisztorod adatait is.
;De ha nincs meg az eredeti forráskódod, akkor előlről lehet kezdeni a konfigot.

wa76ftbim

ez inkább reptier-nek tűnik nekem.  
;
;@Lovas Gyula
;értem én de örülök, hogy ezt is betudtam szerezni és ezt a közelítő értéket megtudtam mérni. De ekkora eltérésre akkor sem ad okot még ha el is tér a kettő.

keri

Azért vigyázz mert a fényes fém felületen hazudik az infrahőmérő, ráadásul elég nagy folton méri, nem ott ahol a lasert látod. Kontakt hőmérő jobb, vagy fújd le matt feketével akkor pontos lesz.

s7manbs8

Nekem vett keri termisztort, csak még nem tudom hogy tudom tesztelni, de a héten szerintem belefogok abba is.

keri

Pákád van? Ohm mérőd van?
;Akkor mi a probléma?

wa76ftbim

Mértem folyamatosan a nyomtatófej PEEK testét is ami matt fekete. Ezen átlagba 20 fokkal hidegebbet mutatott mint a fejen mért értékek. Ez nekem kb-ra azt jelenti hogy a fejen mért adatok valahol valósak pár fok esetleg +-10 fokra pontosan.
; Szóval még mindig ott tartok, hogy valamiért nem fűti fel megfelelő hőmérsékletre a fejet a patron.