Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

És ismét egy barátságos és segítőkész hozzászólással emelted a fórum színvonalát. Köszönjük Tibor!
;
;

keri

Ja, hogy ezt így kell? AKkor én is csak hozzád hasonló jó szándékból jelzem, hogy már megint ordas nagy gyökér vagy.
;
;

keri

[#eljen]
;Mióta ismered Tibort45-öt?
;Tudhatnád hogy van neki egy olyan betegsége ami miatt nem érti miről beszélsz [#integet2]

000000000

Vigyázz a szádra kispajtás, menjél inkább motorzni az MZ-del, szellőztesd ki a fejecskédet, mielőtt ilyen stílusban írogatsz.
;Ha én paraszt voltam a hozzászólásommal, akkor te most 100-szorosan az voltál.

keri

Miért mi lesz? Megütsz? Vagy csúnyákat mondasz rám?
;  
;Inkább fogadd meg mindenki tanácsát és viselkedj rendesen, mert így nem fog játszani veled senki.

000000000

BASSZÁTOK MEG, EDDIG MÉG LEGALÁBB NÉHA OLVASTAM, EZUTÁN MÁR AZT SEM!
;
;[#integet2]

000000000

A hétvégén volt egy kis időm a saját 3D printer ötleteimmel, fejlesztésemmel is foglalkozni.
;Egy kis &"felcicomázott&" virágcserepet készítettem a saját felülettervezőmmel, kinyomtatva ilyen lett:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/3D-print/robsy-3Dprint-1.jpg&" border=0>;
;Műszaki adatok:  
;- fogazott szíjas derékszögű CNC karrendszerrel készült step motoros hajtással.
;- tárgymagasság 25 mm, 50 rétegben.
;- gyártó progi: Robsy CNC vezérlő rendszer (DOS alapon), nincs G kód, semmilyen adatbázis, valós időben a felületet leíró paraméterezett hengerkoordinátás speciális függvények generálják az aktuális koordinátákat, ami a felülettervező program része. Természetesen G kóddal is működne (ehhez 10000 sor kellene), de minek, ha felesleges ide.
;- nyomtatási technológia: szobahőmérsékletű speciális ragasztó adagolás, saját tervezésű szerszám modullal.

3vv2btrhv

ELISMERÉSEM GRATULÁLOK !! Kérjük a géped fotóját .
;Mégis bevált a taktikám , sikerült felbosszantani és megalkottad a saját progidat . Most csak az a kérdés megosztod velünk , vagy marad a te titkod ?? .

keri

Na ezt az oldaladat, őszintén tisztelem. [#worship][#eljen]

3vv2btrhv

http://cdn.3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/03/Horne-Image-25.jpg&" border=0>;

3vv2btrhv

http://cdn.3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/03/hydrographic-2.jpg&" border=0>;
;

3vv2btrhv

2vkx6unz

Tibor, nem a fotó számít, tehnikailag bármilyen xyz megmunkáló gépre fel leteht tenni egy extrudert, onnantól csak G-kód, vagy bármilyen kód kérdése.
;Cináltam egy excel táblát ami a delta mechanika és egy azonos paraméterű xyz mechanika ponotsságát hasonlítja össze. Siralmas az eredmény ha &"pontos&" nyomtatást szeretnél. Ha nem zavar hogy sokkal pontatlanabb (5x) akkor persze használd.  
;Ha 100x100mm xymunkaterületet akarsz akkor a géped karjainak egy 200mm átmérőjű körön kell lennie és a minimális karhossz 170mm, de ekkor már nagyon nagy a hiba, szóval inkább 200 mm feletti kar kell.
;Tessék leülni és számolni, rajzolni (nem google sketchupban hanem rendes legalább 2D CAD rendszerben és utána kiválasztani a maechanikát). Ez nem kerül semmibe csak némi idő ellentétben egy megépített hsználhatatlan mechanikával.