Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

;Köszönöm!
;Igen, nem pont ezt keresem. De ez is már előre lépés.
;Bár, kicsit más a feje, a szokottnál.  
;
;
;

000000000

;Sajnos nem sikerült leszednem.
;
;
;

0bn8uxmw

Elküldtem mailbe neked arra ami az adatlapodon van.

3vv2btrhv

Mindennek eljön az maga ideje , a sikernek is !!

s7manbs8

Olyan van már, hogy 3D nyomtató készít egy másik 3D nyomtatót, és így tovább ?

s7manbs8

Ezt ismeritek ? Valakitől azt hallottam ez a legjobb.
;
;http://wiki.ultimaker.com/Cura&" TARGET=_fnew>;3D nyomtató program Cura;

0bn8uxmw

Igen én az esetek 80%-ban ezt használom vagy a KISS-t de ez a Cura nagyon jól megvan csinálva nagyon gyorsan szeletel és nagyon szépen mutatja a 3D modelt és nyomtatási folyamatot is. Néha azért bezavarja egy két komolyabb él de az expert setting-nél akkor lehet állítani a szeletelési algoritmust és az általában megoldja problémát, de ha nem ott a KISS az megcsinálja, de annak a kezelőfelülete nem túl tetszetős számomra.

0bn8uxmw

Ez érdekes lesz,hogy mit tud majd a printer a valóságban: https://www.kickstarter.com/projects/fsl/pegasus-touch-laser-sla-3d-printer-low-cost-high-q&" TARGET=_fnew>;FSL3D; árban nem túl olcsó de 3000mm/sec-et igérnek a technológiával.

0bn8uxmw

Azt megmondaná nekem valaki,hogy az a trugyi amit a lézer megvilágit miböl is van pontosan?

keri

nyomtatható fogaskerék esetén mekkora a legkisebb modul és hány fokos ferde fogazás, amit érdemes használni?

0bn8uxmw

Jó kérdés, mekkorra rétegvastagsággal? mondjuk 0.2-es szerintem válalható meg utánna reszelő ha finomítani kell. Ferde fogazás meg mindegy szerintem ha nagy kitöltéssel csinálod (70% fölött) nem lesz probléma bírja majd. Én most éppen nema 17-es motorhoz nyomtatok áttételt majd kiderül milyen lesz.. :  http://www.thingiverse.com/thing:20884&" TARGET=_fnew>;Nema 17 Gerbox;

keri

Kösz.
;Éppen tervezek egy szuper nagy áttételű nyomtatható bolygóművet csak nem tudom mennyire lehet részletes, de ahogy nézem bőven alábecsültem a technológiát :)

KBalázs

Kitaláltam egy furát: Fúrtam magamnak egy extruder véget, 0.3mm fúróval, de szerintem mire kifúrtam lett az majdnem 0.5mm is, tehát ott vagyok mint az eredetivel.  
;Mi lenne, ha egy legvékonyabb injekciós tű (itthon, ez 0.5mm külső átm.) levágott darabját forrasztanám be ólommentes, magas olvadáspontú ónnal? Persze utána síkba reszelni. PLA 190&#039C körül olvad, messze az ón olv.p.alatt, és az a minimális hőhíd-veszteség talán nem is számít.

mex

Az injekciós tű rozsdamentes anyagból készült, a mezei ónforrasz nagyon rosszul nedvesíti. Jobban jársz ezüsttartalmú forraszanyaggal.
;Bár a helyedben megkisérelném egyszerűen belepréselni a csövecskét a furatba, persze az üzemmeleg állapot fölé hevítve.

smalla

Ilyen van a thingiversen, már nyomtattam is, holnap majd teszek fel képet róla.