Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Leírom újra [#wink]
;Van a firmware ami az Arduinoba megy (Marlin, Repetier stb.) ezt vezérled egy a PC-ről egy szoftver-rel (http://koti.kapsi.fi/~kliment/printrun/&" TARGET=_fnew>;PrintRun;, Repetier stb.) És van a szeletelőprogram (Cura, Slic3r Skeinforge stb.) amivel a gcode-ot megcsinálód az STL-ből.
;A gcode-ot utánna betöltöd PC vezérlőbe ésmehet a nyomtatás.
;Hogy azért egyszerűbb legyen a PC vezérlők általában tartalmaznak szeletelő programot, h ne kelljen váltogatni ide oda az alkalmazások között.
;
;A Cura a mi esetünkben csak szeletel mert ahoz Ultimaker gép kellene,h nyomtatni is tudjon.
;
;

s7manbs8

Ja, akkor Curával nem nyomtatok kösz.

h2o

Húúúúú! Ennyiért engem is érdekelne 1db!
;Savállóból mondjuk legalább a duplája lesz, vagy még több.
;A fúvókában mekkora a furat?
;
;Egyébként gáz készülékek fúvókája nem jó?
;

vjanos

Ez odaver... [#guluszem1]

0bn8uxmw

Itt valami hővezetéses dolog lesz, azét saválló acél(ennek elég alacsony ahogy olvastam) szerintem bármilyen fém jó lehetne aminek hasonló hő(nem)vezető tulajdonsága van.

Harangozó Márió

Köszönöm a segítséget.[#vigyor2]
;Ha elküldöm e-mailben az alkatrészeket az megfelel?

0bn8uxmw

A fúvókát én furtam ki 0.5-re mert helyben csak ezt kaptam. De jó lehetne gázos fúvóka ha bele tudod rakni a fűtőfejbe bár értékben szerintem akkor már nem érdemes spórolni rajta legyen az is esztergálva, ez a gép lelke ez nyomtat ezen nem szabad spórolni szerintem. Ha megnézed a képet akkor látszik, hogy hegyesebbre van véve a fej a gyárinál mert tapasztalat szerint jobban nyomtat. Ha laposabb lenne akkor felhúzhatja a kinyomott anyagot a fejre és az nem túl egészséges a nyomatnak.

0bn8uxmw

Jah amúgy a fej sem lett tökéletes amit csinált, mert hiába vette hegyesebre ha volt olyan kedves és &"megpontozta&" nekem a fúráshoz ezzel a egy bazi nagy krátert csinálva a végébe amit fúrás után le kellett csiszolnom és reszelővel kicsit hegyezni rajta. De nem probléma mindenki hibázik, tanulságnak jó volt a következőnél már nem fogja ezeket a hibákat elkövetni.

keri

Nem kötekszek csak tanulni akarok.
;Miért ragad be attól hogy átmelegszik?
;
;Visszafolyik túl magasra?
;
;Az a cél hogy felfelé haladva egyenletesen csökkenjen a hőmérséklet?

keri

Fúvókát én venni fogok. 0,5-ös alatt elég macerás fúvókát gyártani házilag.
;Meg tudnám oldani mert van vékony fúróm, de a fúró többe kerül ha eltöröm, mint egy marék fúvóka.

svejk

Csak így a pályaszélről...
;A vége a furattal sem lehet bronz?
;Mert ha igen akkor egy kismotor alapjárati fúvókáját elég lenn kívülről &"kihegyezni&"
;
;

smalla

Lehet nem értem a kérdést. Mi a különbség a rúd és a granulátum között ha 100m es szál kell belőle a végén? Egyébként az abs kilója kb 1000 huf nettó tonnás kiszerelésű granulátumban. Hogy lesz ebből 6000huf netto 3mm es szál formájában, én csak ezt nem értem.

0bn8uxmw

De az biza bronz annak a tartani kell a hőmérsékletet amit a patron diktál neki

keri

Még ha csak 6000, az még egészen jó ár, hanem láttam már 16000/kilós áron is.
;És hát nyilván ha nem tonnás áron veszed akkor a granulátum sem ilyen olcsó.
;Legtöbb műanyag rúdára 2-3ezer forint/kg kis mennyiségben is.
;
;A rúd azért jó mert nem kell hozzá extruder, fel kell melegíteni és áthúzni egy tölcséren.
;
;A granulátumot meg lehetőleg levegőbuborék nélkül kell átsajtolni.

smalla

Azért mert visszafolyik, és beszorul a hideg részébe visszahúzásokkor. Különösen bajos ez lassú nyomtatásnál, mert ilyenkor magán a műanyag szálon is elég sok hő tud visszaáramlani. Ezért használnak 1.75ös szálat precíz nyomtatásokhoz.