Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Kinéztem ezt, amit használnak, ez van is a farnellnél:
;
;
;http://hu.farnell.com/epcos/b57560g104f/thermistor-100k-1-ntc-rad/dp/3878697?Ntt=3878697&" TARGET=_fnew>;Termisztor;
;
;Még valami üveg vagy milyen fűtőt kéne nézni akkor meglenne a hőfokszabályzás oldva.

s7manbs8

Most már majd a firmware-jét kéne elővenni, és ezt a dolgot bele tenni vagy mást amit kell még.

s7manbs8

Vagy van ilyen Lomexes pl.  TEMPERATURE KTY84-130 (NXP) 0-300°C 0.61%/K° 0.97-1.03kohm(100°C) [56-00-65]  
;
;ez olcsó 300fokig ez is bírja

KBalázs

Ez 1Kohmos, a nyomtatónak meg 100K kellene, mindenképp módosítások kellenek az elektronikához.  
;Megmértem kis tehetetlenségű K hőszondával a fejet (egy kis hôvez.pasztát is nyomtam rá), 3-4fok ingadozás van max nyomtatás közben. Nálam a fej áll, így könnyű dolgom volt. Meglepően pontosan együtt fut az érték a képernyőre rajzolt hőgrafikonnal. Mondjuk én nem hangolgattam semmit.  
;A fûtôbetét gyanánt reprap oldalakon olvasható hogy 5.6 ohm 5W ellenállást (6mm átm.) használnak, kommersz, de teljesen megfelelő lehet, mivel szabályozott körülmények miatt nem tud leégni.

keri

Igen ez jó lesz.
;Vegyek neked is? Aztán elküldöm postán, úgy olcsóbb mintha a lomextől rendeled.

keri

Mondjuk ez üveg testű ha jól látom.. elég sérülékeny amíg be nem építed.

s7manbs8

Ha tudsz venni, az nem esne rosszul, vagy 2 darabot belőle. Meg ez e fűtőbetétnek 5.6Ohm, 6mm ellenállás is lehet lenne ott ? Megnézem azt is hátha van.

keri

Te találtál olyan ellenállást ami 300fokig tud melegedni?

keri

Gondolkodtam azon amit Svejk mondott, hogy cekasszal körbe tekerni és kész.
;
;Végül is egy szétbontott bojler fűtésből kényelmesen ki lehet termelni elegendőt.
;De ahhoz kell üvegszövet szigetelésnek, vízüveg és samottliszt.
;Vagy eleve kerámia csövet kell szerezni ami nem lehetetlen persze, de ha ezt veszi az ember akkor már olcsóbb venni egy kész fűtőpatront

PSoft

;Ha már &"bojler fűtőtest&".
;Van abba samottliszt is.
;Ahogy kihúzod a &"cekaszt&" jön a liszt is.:)
;Ha már csak az üvegszövet a gond,akkor kiabálj!:))
;A kerámiacsö is elérhető,...látod.:)
;
;

000000000

;Szent Antalt keresem 3D ben. Tudja valaki merre van:))
;
;Köszönöm, ha segítesz.
;
;
;

PSoft

;Előbb utóbb,találkozol(találkozunk) vele,csak azt nem tudni,hogy hány D-be.:))))))
;
;Huhhh,de piszok vagyok miiii?![#falbav][#falbav][#falbav][#kuss]
;
;

000000000

[#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]

3vv2btrhv

Ha találsz egy szobrot , én bedigitalizálom .

keri

Könnyen beszerezhető a vízüveg és samotliszt, csak ~1000forintos fűtőpatron áron, nem biztos hogy érdemes vele szórakozni.