Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

svejk

Veszel egy Solomon, vagy hasomló pákát 2000-ért és lesz egy 50W-os fűtóbetéted meg benne a K típusú hőelem is.

mex

Ez egészen jó ötlet.[#eljen]

PSoft

;Ha már Svejk,a pákabetétet említette....
;
;Még,az elektronika &"hőskorában&" ilyen,Pt100-as hőmérőkből bontott,5mm-es átmérőjű,négylyukas porcelán testből fűztem magamnak pákabetétet.:)
;A páka is saját gyártású volt,igazodott a mérete a porcelán testhez.
;
;A Pt100-ból bontott ezüst kivezetőhuzal is nagy &"kincs&" volt akkortájt,hiszen,akkor éltük a különböző antennaerősítők &"gyártásának&" korszakát.:)))
;
; http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Pt100_porcel%e1n/IMG_9541.JPG&" border=0>;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Pt100_porcel%e1n/IMG_9543.JPG&" border=0>;
;
;

s7manbs8

Ilyesmire gondolsz ?  
;
;http://www.hestore.hu/termek_10026088.html&" TARGET=_fnew>;Fűtőszál ;
;
;De nem hosszú ez kicsit ? Amiket látok kis alu tömb az kicsiknek nézem.

s7manbs8

Ilyenem van egy K típusú hőelemmel, MAX31855 IC-s, azt ki is tudom olvasni, csak ez a RepRap nem tudom az meg közvetlen ADC bemenetet néz lehet, illetve a programjába bele kéne nyúlni lehet.

s7manbs8

Illetve mindegy ha egy pákát beledugok fűteni van hőszabályzós ...

keri

Jajmá!
;Nincs itt egy barátod sem aki megcsinálná neked?
;
;Egy feltételem van. Csinálsz rajzot, és megcsinálom neked. Pénzt nem kérek, csak rajzot, de ahhoz ragaszkodom, mert utálom ha utólag találják ki, hogy mit is akartak, vagy rám bízzák hogy improvizáljak úgy hogy azt sem tudom mibe kell.
;
;Meg persze ne ilyen százodos illesztést találj ki nekem mert azzal én is elhajtalak, de egy ilyen tengelyt megcsinálok neked.

keri

Mondjuk ilyen porcelánt szerintem lehetett kapni fillérekért a Kőporcnál akkoriban.

svejk

Nem mindegy, ha házilag akarod csinálni a fejet?
;
;Mondjuk pár dolgot nem árt tisztázni.
;- mekkora intervallumban kell a hómérsékletet tartani?
;- a hőtehetetlenség számít-e?
;- milyen hosszan kell a szálat melegíteni? Ahogy nézem a leírásokat csak a szál végét kell melegíteni.
;
;

keri

max 300fok, forrasztóón helyett műanyagot kell melegíteni, nem is túl nagy mennyiségben egyszerre.
;Stabil hőmérsékletet kell tartani.
;Bőven jó egy páka oda, csak szerintem nem jó a formája és az ára.
;Olcsóbban megkapja angliából rendelve is a sokkal kisebb patront.
;
;Most találtam olyat hogy 10darabot adnak 9000forintért postával együtt. Ha Smalla nem akar megszabadulni a feleslegétől akkor azt megrendelem, talán még Elektronnak is jut belőle :)

svejk

De mennyire stabilan? 1-2 fok, 5-10 fok?
;Gyanús hogy minél pontosabb annál stabilabb a kötés.
;Általában ezek a műanyagok gyorsan átesnek a holtponton, ahol már nem nyerik vissza eredeti tulajdonságaikat.
;Én csak a képeket nézegetem, én inkább valahogy körbeölelném a fejet a fűtőszállal.

keri

Ezeket a patronokat használja a legtöbb nyomtatófej, szóval 40W elég.
;
;A pontosságot meg a szabályzás biztosítja. Nyilván kitalálták hogy az megfelelő legyen.
;
;Persze jó az is ha körbetekered cekasszal de ez kényelmesebb megoldás. Az alutömb és rézfúvóka hővezetése elég jó ahhoz hogy a fejet egyenletesen melegítse.

0bn8uxmw

A fej fütése PID vezérlés alapján megy és 1-2 fokon belül tartja. Amikor összerakod a nyomtatót és kipróbálod a fejet egy M303-as kóddal be kell kalibrálni a kívánt hőmérsékletre a PID értéket.
;PL.: M303 S185  és utánna füt/hűt méricskél és a végén kiadja neked a 3 mérés átlagát amivel módosítani kell a firmware-t.
;Az én esetemben ezek 230 fokra:
; Kp: 29.34
; Ki: 2.11
; Kd: 101.90
;

svejk

Sejtettem, hogy lényeges a pontos hőfok, mint a fröccsöntésnél. (no nem a 7 fokos borra gondolok :) )
;Köszönöm a választ.