Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ec5rztj6f

Köszönöm a sok tanácsot! Igyekszem megfogadni őket. :)
;A fokot a gyári beállítás szerint alkalmazta a gép, amit le lehet tölteni a Velleman-os oldalról, ini file-ban. Kicsit sokallottam, de sok tapasztalatom még nincs, ezért gondoltam hátha, ők már csak tudják... :)
;Ezek szerint van egy pár dolog amin változtatni kell, hiába a gyári ajánlás.
;Lejjebb veszem a hőmérsékletet, és próbálok állítani az anyagmennyiségen is.
;Holnap ismét megpróbálom ugyan ezt a legót a tanácsolt változásokkal, és meglátjuk mi lesz belőle.
;Még egyszer köszi mindenkinek!  
;Jó éjt!

vjanos

Plusz ventivel hűtöd a nyomatot?  
;Vagy egy szint alá már nem lehet menni, mert baja lesz?

smalla

magát a nyomatot nem hűtöm, csak a nyomtatófej felső részét, az én gépem lassít, megvárja, hogy elteljen a minimum rétegidő, ahhoz állítja a sebességet. ABS-nek nem tesz jót a direkt hűtés, de PLA-nak kifejezetten hasznos. Én az asztalt is fűtöm (ABS) az első 0.3 réteg 121C-ra megy, majd a következőnél rögtön leveszem 106 Fokra. Ha ez alá megyek, hajlamos a nyomat lepattanni az asztalról, s akkor megette a fene, ha tartom a hőmérsékeltet, akkor meg a felsőbb rétegek felhúzzák az asztalról, s deformálódik (warping).

000000000

;Éjszakai baglyoknak társaság:))  
;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/3D%20nyomtat%e1s%20fotoi%20vegyesen/B%2053%20.jpg&" border=0>;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/3D%20nyomtat%e1s%20fotoi%20vegyesen/B59%20.jpg&" border=0>;
;  
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/3D%20nyomtat%e1s%20fotoi%20vegyesen/B56%20.jpg&" border=0>;  
;
;
;

c2nsu773m

h37us96an

Elnézést ha nem jó helyre irom. 3D szkennelésben lenne szükségem segitségre. Egyrészt régi pénzérméket kellene nagyon jó felbontással digitalizálni hogy utána marható legyen illetve régi fából készült relief-szerű tárgyakat. Ezek mérete a 20-50 cm-es tartományban van.
;
;kb. 10 db tárgyról lenne szó.  
;
;
;Kösz

xkbv3nx0d

áááá nagyon jó.. mennyi idő volt?
;gyereknek nagyon jó lenne tudnék nyomtatni ilyeneket, csak kell építenem egy nyomtatót is...

000000000

Kiváncsi lennék hogy bírja a visszahúzást nagy sebességnél.
;

000000000

Mindenkinek Szép Napot!
;
;Köszönöm a hozzá szólásokat.Valószínűleg csere lesz.A gyártóval is felvettem időközben a kapcsolatot és Ők is a termisztort mondták hibásnak. Tehát több felől ugyan az .Csere!!
;Köszönöm a segítséget!
;

Gyati

Szia. Keresd Tibor45-öt, a fórumon.

000000000

Szép estét!
;  
;Érdeklődöm.Szerintetek:. Mitől mehetett tönkre a termisztor,mi okozhatta a kiégést?A válaszokat köszönöm.(nehogy még egyszer bele essek a hibába csere után)

3vv2btrhv

Irtam emailt , a digitalizálás munkára .

3vv2btrhv

http://www.david-laserscanner.com/forum/download/file.php?id=6567&t=1&" border=0>;
;Egy példa

KBalázs

Valamiféle mechanikai behatás. Beleakadt valami/valaki a fejbe, vagy a hozzávezető drótokba. A termisztoron nem folyik olyan mértékű áram hogy a készülék elektronikája kárt tehessen benne. Talán hibás összeszerelés, pl. meggyötörték a lábait. Használattól (jó méretezés esetén) és álltában ritkán romlik el félvezető.  
;Van egy Solartron 7065 mérő csodám, kb. velem egy idős, (új korában állítólag egy családi ház ára volt) alkatrésztemető. Termelésben ment évtizedekig, de az összes funkciója ma is működik (kalibrált). Ezért meggyőződésem, a félvezetők önszántukból nem adják fel könnyen.