Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Nem pla val dolgozol? Mert az csinál olyat amit írtál. A pla t a benzol oldja, meg valami tömegpusztító vegyifegyver. Körömlakk lemosó már nem aceton.

ebalint

VighLajos

Aceton (tiszta) a patikákban is kapható. A körömlakkoldó mindig tartalmazott valamiféle olajat, hogy a körmöt ne szárítsa ki.
;Esetleg szintetikus vagy aromás higítóval is meg lehetne próbálni a tisztítást. Oldani ez sem fogja, inkább csak megduzzasztja. Viszont hamarább előfordul a férfiember háztartásában.

fifp6rjch

Tibor!
;
;Nem újkeletű dolog ez. Az én HP Officejet multifunkciós cuccosom (nyomtató, scanner, fax, másoló egyben) már majd tíz éves, és egy szem léptetőmotor nincs benne. Teljesen DC motor hajtású, minden motornál optikai jeladó tárcsával. A nyomtatófej szánján pedig nem tárcsás jeladó van, hanem optikai úthosszmérő.
;
;És kora ellenére még ma is kifogástalan állapotban van, gyönyörűen végzi a dolgát.

3vv2btrhv

De az nem 3D Nyomtató !!

fifp6rjch

Dehogynem!
;Van eleje, meg hátulja, meg teteje is. Hát már hogyne volna 3D-s. [#hehe]
;
;Viccet félretéve, bocsi, igazad van. Azt hittem, hogy csak úgy általánosságban írtad. Nem is vettem észre, hogy a 3D nyomtatós topicban vagyok, mert egy jópárat megnyitottam menet közben olvasásra, ebbe gyorsan belelapoztam, és megakadt a szemem a képen, csak azért olvastam el hozzá a szöveget rögtön elsőként.

000000000

Sziasztok, miért nincs +D nyomtató kb 700*1400-10mm munkaterülettel?

000000000

Devecz Miklós

Elvileg lehetne, mert térfogatra hasonló, mint a 200x200x200-as nyomtatók.
;
;A Z-iránnyal van gond. Ilyen kis magassággal nem 3D, hanem 2D+ lenne a neve.  
;[#wink][#wink][#wink]

000000000

ok, 2,5D...  
;de arra gondoltam, hogy nincs e pl olyan akadálya, hogy mire körbeér a szál, visszahűl a megszilárdult anyag?
;
;Vagyis nem úthengert, vagy cséplőgépet akarok nyomtatni, hanem csak &"domborművet&", mint pl egy rézműves...

smalla

bárakármekkorát össze lehet rakni, de egy akkora tárgyat kinyomtatni (ha mondjuk normál magasságú) egy hét. Ha fűtött az asztal, nem fog hamar kihűlni, de egyébként az nem is nagyon számít, mert úgy kell belőni a kiömlő anyag hőmérsékletét, hogy jól tapadjon akár a kihűlt anyaghoz is (melegítse át azt is).
;

000000000

kösz, elleszek egy darabig a gondolattal... pl tortadíszítő 3D nyomtató... a debreceni találkozóra már nem lenne kész...

000000000

;Köszönöm a linket. Érdekes valóban.
;
;

keri

Kész lesz az, csak nem az ideire ;-)
;
;Én is a talira építem a gépemet már évek óta :D