Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az pont sokat tesz a latba, hogy nem kell szaladni valakihez megcsináltatni, várni, fizetni, stb. .. csak megéri sok minden pénz, az idő a kényelem is.

KBalázs

Tegnap nyomtattam két valódi hasznos tárgyat (eddig csak teszteket, illetve egy /saját terv/ ruhacsipeszt ami linkelt képen is látszik, de az nem hasznos), egy ventillátor légterelőt, és egy kurblit a géphez. Teljesen masszív és szép is lett a kurbli, de a légterelő belseje szálkás lett, kintről tökéletesnek látszik és használható is, de a vékony fal és a ferdeség (és még valami beállítási hiba bizonyára, csak nem tudom mi) miatt nem vagyok megelégedve vele.

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;90%-ban készvagyok a Prusa i3-as nyomtatóm mechanikus darabjaival. A következő lépés az elektronika és az extruder keresése. Szerintetek érdemes ezt a készletet megvenni?
;http://www.ebay.com/itm/RAMPS-1-4-Iduino-Mega-2560-5xA4988-LCD-SD-Ramps-Cooler-fan-endstops-cables-/281007125676?ssPageName=STRK:MESE:IT&" TARGET=_fnew>;Elektronika;
;
;Köszönöm a segítséget.
;
;Kenikol

smalla

Mit értesz az alatt, hogy érdemes? Működni fog? Igen. A fűtött tárgyasztalt nem látom közte.

wa76ftbim

igen arra gondolok, hogy működni fognak-e együtt. Nincs-e a a hírdetésben valamilyen buktató vagy egyéb. Egyáltalán érdemes-e így kitben rendelni...
;http://www.ebay.com/itm/Reprap-Prusa-Mega2560-Ramps1-4-LCD2004-controller-5-A4988-heatbed-MK2a-endstop-/221302275292?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3386a4bcdc&" TARGET=_fnew>;Ebben; van fűtött asztal csak ebben az extruder nincs benne...

NickE

Nekem ebből van minden. Arduinom, RAMPS 1.4-et is építettem, még van vagy 3db, fűthető asztalom is van 2, 1 használt, 1 teljesen új tartalék.
;
;Mondjuk a helyzet az, hogy én Prusa i2-t építettem, de már szétkaptam nagy részét, most egy Makerbot klónom van. Tökéletes a Prusa is, raktam ide fel egy tucat képet a nyomtatványokról, de meguntam az állandó kalibrálást, valami nyűgje mindig volt. Főleg a Z tengellyel szívtam. Az i3 valószínűleg jobb mechanikailag, de szerintem a Z tengely 2 motoros megvalósítása nem szerencsés.

wa76ftbim

esetleg van eladó elektonikád ezek közül? Ezek nemnagyon használódnak el. Nem kell nekem mindenből feltétlenül újat vennem.

Devecz Miklós

Elkezdtem egypár alkatrész gyártását.
;Lenne rá érdeklődés?
;Ezek még protók, a maróm is döglődik, csak február közepe-vége felé tudom folytatni.
;Addig is egy minta, teljes elektronikával tudom szállítani 12 és 24V-os kivitelben, 0.2-0.5 mm kiömlő nyilással.
;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/extruder/DSCF9084s.JPG&" border=0>;
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/extruder/DSCF9088s.JPG&" border=0>;
;

vjanos

Jó áron naná! :)
;Bár gondolom nem egyszerű versenyezni a kínaiakkal..

xkbv3nx0d

lehet hülye kérdés, de egyre inkább foglalkoztat hogy kipróbáljam a 3d nyomtatást. viszont nem szeretnék egyenlőre új gépet...
;szerintetek van értelme a meglévő marómra feltenni egy extrúder fejet? igaz a Z nem túl nagy  csak 180mm de kezdésnek szerintem elég lenne... az asztal az bőven elég 2300x1600m de ennek csak egy részét használnám... illetve a kérdés, hogy Mach3-at lehet-e használni valami pluginnal 3D nyomtatásra, mivel a maró esetében ez vezérli a szervókat...
;

Devecz Miklós

Röhej, de lehet.

000000000

;És, mennyi lesz egy ilyen komplett cucc?
;
;Menyi a súlya?  
;
;

s7manbs8

Mi az ár egy ilyen fej pl ?

Devecz Miklós

Kb. 90-100 gramm.
;Ár (még nem végleges), 10 eFt körül lenne, de lehet, hogy olcsóbban is kijönne.
;

s7manbs8

Léptető vezérlőt is lehet csinálni erre, nem kell pont olyat venni.