Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Igazad van. Ha kész lenne, már nem lenne miért...
;(az építés maga... )
;ld:&"Godora várva&"  
;valóban minden saját célú eszközöm készítése megállt, mikor már működik.... pl a végálláskapcsolók nem kerülnek beépítésre...   :)

KBalázs

Megosztok tapasztalatot, másnak ennyivel kevesebb gondja legyen.
;A Velleman készlethez adott huzal továbbító egy tömeg-gyártott nem túl jól sikerült, M8x60 csavar, a recék rajta finoman szólva nem kapaszkodnak a 3mm anyagba (megcsúszik). Ezt múltkor befotóztam, hogyan készítettem jobbat. Persze az átmérője nem ugyanaz mint a gyárinak, ezért az extruder fejet újra kell hangolni, azaz meg kell adni mennyi anyagot toljon egy adott motorelfordulásnál. Ezt a firmware-be kéne csavargatni, ami kényelmetlen. A Slic3er programban van egy szorzó (Extrusion multiplier) amit elállítva lehet a huzal mennyiségét állítani, ez az anyag átmérôjétôl, anyagminôségétôl is függhet. A szorzónak egy iránymutatást adhat, hogy megmérjük a valóságban mennyi mm anyag megy be a fejbe miközben manuálisan kiadunk pl. 50mm extrudálási parancsot, ez egy arányt ad, de nem feltétlen jó eredményt. Befotóztam, ha így néz ki a nyomat, akkor merre csavarva lesz jobb.
;
;http://web-oldal.hu/beis-compo/DSC05164.JPG&" border=0>;
;
;Elsőre a zöld szál jó eredményt hozott (bár nem látszik), a fekete szállal (középen) viszont gáz. Ha így néz ki, akkor túl sok az anyag, tehát a szorzóból el kell venni, de csak nagyon keveset, pl. nálam 0.025 elvétele után a jobboldali eredmény született. (0.3mm rétegvastagsággal, 20x20mm alapterületű nyomat.)

L. Imre

Ez volt már? 3D lencsenyomtatás:
;
;http://www.luxexcel.com/&" TARGET=_fnew>;Luxexcel;
;
;Azért egy optikai felület nyomtatása nem gyenge kategória!
;
;http://www.luxexcel.com/files/5423zw8fg.png&" border=0>;

000000000

Szép Napot Mindenkinek!
;
;Aki járatos a slic3r beállításában segítsen legyen szíves!PLA val nyomtatnék.3 nappal ezelőtt még olvasztotta a fej most semmmi .266°C ír ki azonban jéghideg az extruder fej.Mi lehet a hiba? 190°C ra van állítva könyv szerint.

KBalázs

Ha jéghideg a fej, és nem szobahómérsékletet ír ki a program akkor bizonyára a termisztor bekötésével van gond, megszakadt/zárlatos. Elő kell kapni a multimétert, és 200Kohm állásában lehúzni (áramtalanított gépnél!) a termisztor csatlakozóját, és rámérni a lehúzott drótra. 80-120k között kéne hogy legyen, ha 0 körül van akkor zárlat van a fejnél, ha pedig semmit se mutat (nem változik mikor rámérsz a műszeren semmi) akkor szakadt a drót. Legvalószínűbb a fejnél a hiba, ahol egy pici furatba van beledugva a termisztor, a fûtôbetéttel ellentétes oldalon. Ez egy üvegbe zárt 1-2mm-es alkatrész, törékeny!
;Milyen típusú gép?

keri

Csak kíváncsiskodok. Nem PT100-ast használnak? Annak csak 100ohm az alapértéke.

KBalázs

ec5rztj6f

Sziasztok!
;Szia Balázs!
;Hozzád lenne egy kérdésem. Összeraktam a Velleman készletet, az asztal beállításánál tartok, de nem akar összejönni. Annyira el van deformálódva az aluminium tartó, hogy nem tudom mindenhol egyenlő távolságra hozni a fejtől.
;Neked hogy ,sikerült, 0,25-re állítottad mint a manual írja?
;

KBalázs

Mármint fent van a PCB az asztalon, és az púpos? Én nem erőlködtem annyira mert az sose lesz egyenes. Feltettem egy üveglapot rá és ahhoz állítottam, konkrétan leeresztettem a fejet annyira hogy egy papírlap épp szorulva húzható legyen a fej alatt a négy sarkánál, az kb 1 tized. Ennél jobbra nem is törekedtem, jó az úgy.

ec5rztj6f

szia!
;Köszönöm a válaszod!
;Igen, ez a problémám, nem egyenes, a közepénél púpos eléggé.
;Az üveglap után abs-sel lehet még dolgozni?Csak azért mert azt szerintem nem tudja felfűteni a pcb?!

smalla

Fel tudja fűteni. Mondjuk kell hozzá egy olyan tápegység, aminek nem esik le a feszültsége terhelés alatt. Volt szerencsém olyan gagyi 500W-os tápot választani egyszer, amiből terhelés alatt 9,5V jött ki 12v helyett. Na az nem fűtötte fel..

000000000

Szép Napot Mindenkinek!
;
;Balázs! Köszönöm az útmutatást.A fejtől vissza kerestem a vezetékeket lekötöttem,rámértem,semmi változást nem mutat a műszer.További javaslat,A gép robo 3D.  A további útmutatást előre is köszönöm. üdv

keri

Termisztor csere.

ec5rztj6f

Tuti rossz, vagy összeérnek a vezetékek.