Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nem volt még ilyenem, de nem hinném, hogy nyomtatónál bármi gond lenne vele...
Ha mész a találkozóra, ott lesz ilyesmi dögivel :)

ezsolt74

Akkor 2 hét múlva beindul a nagyüzemi gyártás?
Mert akkor már több időd lesz ezzel foglalkozni.

Dakota25

Valaki készített a múltkoriban sok-sok pici furattal ellátott alu tárgyasztalt.
Hogy vált be? Mik a tapasztalatok?

keri

Tényleg! Azt meg kéne csinálni.

A fúvóka helyére fel kell tenni egy fúrót, és megcsinálná magának a nyomtató.

000000000

de előbb kérdés hogy hasznos-e. Nem biztos, hogy könnyű leszedni róla.

Felhajlás: Visszavettem pár fokkal az asztal hőmérsékletét, és nem hajlik fel...

Dakota25

Devecz Miklós volt a tettes, a  #12574 -ben írt róla, azóta viszont hallgat mint a sült keszeg :).
Kedves Miklós! Írj már pár szót a tapasztalatokról légyszives!
A 4mm-es alulemez már a maró asztalán, fúró a KRESS-ben, G-kód a linuxban, de nem teszem tönkre a lemezt, ha nem jók a tapasztalatok.

000000000

Anno homokszórással próbáltam érdesíteni üveg/alu lapot. Az teljesen hasztalan volt. Mondjuk ezek a furatok jók lehetnek, mert bele tud folyni aztán kötni a matéria. Én is kíváncsi volnék a tapasztalatokra.

Más: Ez a hobbykingen vásárolt TPU az eddigi legjobb anyag, amivel nyomtattam. Egyszerűen kifogástalan. Ha a PLA is hasonló minőségű, akkor szomorú szívvel, de elköszönök a herz-es filamentektől.

000000000

Valami normális, de konszolidált árú vákuumcsomagoló eszközre nincs ötletetek az anyagok hosszabb távú tárolásához?

vjanos

Mennyire rugalmas, bírja azt, amit a videókon a ninjaflex?

Devecz Miklós

Azért nem válaszoltam, mert még kevés a tapasztalat.
Amit próbáltam:

PLA, ABS.

Nem pöndörödött fel egyiknél sem, asztal fűtés nem volt.

Célszerű egy "tutajt" nyomtatni alája.

Eddig csak az volt a problémája, hohy egy idő után eltömődnek a furatok, és nem tudom, hogyan lehetne kiszedni belőle.
A furatok 0,8 mm-esek, 0,8 mm mélyen, 2.5 mm rasztellel.

vjanos

Forrasztólámpával [#ravasz1]

000000000

de minek kéne leszedni? a muanyag a muanyaghoz elég jol odatapad. tök mindegy milyen maradt a lukban.

Dakota25

A betömődésen én is gondolkodtam, de első körben arra jutottam fejben, mint devilke. Egy szerény asztalfűtéssel -40-50 fok környékére- biztosan lehet lelkesíteni a draft-anyagot, hogy összeolvadjon a furatokban lévővel.
Hogy lehet a kész nyomatot leszedni?

Devecz Miklós

Késsel alá kell nyúlni, így könnyen lejön.