Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Ez a Trinus nem lesz egy gyors nyomtató, a trapézmenetes orsós (nem hinném hogy golyós orsóval szerelnének egy ilyen áru nyomtatót)meghajtás miatt.
A sebessége töredéke lesz (persze 40-50mm/sec -el ez is tud menni, de kitöltésnél a nagyon lassú lesz, pont mint a marógépek) mint egy Prusa i3-nak.
Marásra alkalmasabb lenne mint nyomtatásra.
Egy teszt béka nyomtatása jó néhány óra lenne nagy felbontásban.

xmas75

Jó ez a hiba összefoglalás. Kösz a linkelésért!

Nekem olyan problémám volt(van), hogy amennyiben vékony a fal ott már kitüremkedik oldalt a felesleg. Pedig előtte lévő rétegeken -ahol volt térfogata a testnek- még szép volt a felület.  
Persze a beállításoknál hogy jó legyen a tapadás a héj és a kitöltés között átfedést szoktam megadni. Van jól kezelhető megoldás az ilyen dolgokra, vagy próbálkozni kell? Esetleg az átfedés nem is érdekes?

keri

porszívó+cekasz
ja és a szilikagél tasakot ne hagyd ki a csomagból.

De amúgy sima jól záródó dobozzal is ugyan ez az eredmény.

keri

Kicsivel??? fele akkora  mint a szokásos munkatér :)

Alapvetően tipikus kezdő problémáid vannak.
Nem nagyon fogsz te ilyen felbontásban nyomtatni, amikor egy kis vacakra kidobja a 24 órás munkaidőt :)
0,5-ös fúvóka, 0.3-as rétegvastagság az a tuti, jó kis haladós, és elég szép lesz az neked, ha töredéke időből megvan.

Trinus jó konstrukciónak látszik, megéri az árát, de az elméleti felbontása kb. olyan infó mintha egy régi tükörreflexes kamera 6mpx-ét a mostani mobilod 16mpx-éhez hasonlítod...A tükörreflexes még mindig a jobb minőség.

keri

Naja. Az orsók jók, még ha bronz anyás is, de az orsó tömege miatt nem tud olyan hirtelen irányváltást mint a szíj. Sebesség még akár jó is lehet. Ahogy látom kb 8-10mm/fordulatos orsók ezek. Legfeljebb az üresjáratban nem tud akkora sebességet, de az sokat nem is befolyásol. A gyorsulás inkább.

keri

A Trinussal amúgy csak annyi a bajom, hogy amit látok lineáris egységeket benne, az nem szokott kijönni ennyiből.
Szóval ez csak reklám ár lesz, ami azonnal beáll a piaci viszonyoknak megfelelő 2-3szoros árra, amint kapható is lesz :)

xmas75

+1 a nyomtatási időnek :)
Ugyan keveset nyomtatok, de a legtöbb esetben a nyomtatási időre szoktam rámenni. A 0.3 réteg nagyobb tárgyon elég szép, és a kevesebb réteg erősebb is.

ih7fm6t23

Hm, szerintem a mondatod utolsó fele nem igaz: minél nagyobb a rétegvastagság, annál "hurkásabb" lesz egy lerakott réteg, tehát annál kevésbé "forrnak össze" a rétegek...

Sys_m

Sziasztok!

Nyomtatható működő rc repülők stl-jének megvételére keresek érdeklődőket.
A Spitfire Mk és az Easymax001 érdekelne, ha még valakinek kellene, április 30-ig jelentkezhet.
http://www.thingiverse.com/thing:998525http://www.thingiverse.com/thing:998525" TARGET=_fnew>Link>>
Minél többen vagyunk rá, annál kedvezőbbre jön ki.

A többit beszéljük meg emailben: vectget@gmail.com

Sys_m

keri

Nekem az a tapasztalatom, hogy kevesebb a problémás határréteg.
Nagyobb az egyszerre lerakott anyagmennyiség ezért nagyobb a hőmennyisége, így könnyebben összeolvad.

Persze vékony rétegeknél is be lehet állítani hogy rendesen összeolvadjon, de vastagabb nyomtatás kevésbé érzékeny nekem.

ru38j6dt2

Szia,  
Csak a kiváncsiság kedvéért, mégis mennyit akarnak elkérni egy letöltésért ?  
Olyan nincs fent a neten ami ingyenes?  
Nem lehet, hogy valamelyik fórumon meg tudod szerezni egy másik rajongótól aki már hamarabb lecsapott erre a lehetőségre ?  
Na jó bevallom csak az első kérdésre érdekelne a válasz :D

ru38j6dt2

Köszi János!  
Amúgy csak érintkezéses lehetett, mert már minden okés ..  
Amúgy nem értem miért az egyest szereti mikor a 14 es közelebb áll megnevezésileg hozzá ..  
100k NTC tempsensor, de mindegy ...  

ru38j6dt2

Szia!
Fel tudnál homályosítani a találkozóval kapcsolatban, mert régebben azt olvastam, hogy Fehérváron lesz, de máshol meg Debrecenről beszélnek . Két külön találkozóról van szó ?

vjanos

Most szombaton lesz debrecenben, valamikor ősszel talán meg fehérváron