Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Miklós, te már sokfélét építettél...  szerinted melyik a legtöbb előnnyel bíró hajtás egy viszonylag merev nyomtatónál?

Én most a H-bot felé hajlok, mert munkatéren kívül állhatnak a motorok, és kevesebb szíj kell mint a corexyhez.

keri

Arra akartam utalni, hogy kezdőként olyat tartasz fontosnak ami nem az.

És ezzel a technológiával akkor lesz sima ha lecsiszolod, vagy lefested :)

keri

Kínait mikor érdekelte ilyesmi? :)

Devecz Miklós

Nem tudom.

Még nem értem a végére. Van egy pár mechanika, amit még meg kellene építeni.
A H-botok nekem bejöttek, ami nem tetszett benne, a túl zárt tér, nehéz volt hozzáférni az extruderhez, ha állítani kellett rajta.

Most ezeket favorizálom:

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1237373865#13129" TARGET=_fnew>Polár gép

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1237373865&order=reverse&index=7&azonosito=hobbycnc#12574" TARGET=_fnew>Fél-corexy

Ezeknél könnyebb a szerelés, állítás, és elég stabilok is

000000000

Nekem az. Én nem játék nyomtatásra aKarom használni. Nem azt akarom, hogy sima legyen, hanem hogy minél szebb. Ezt persze pénztől függően.

Devecz Miklós

Akkor vegyél UV rendszerü, gyantás 3D nyomtatót.
Az olvasztásos nyomtatók már csak ilyenek, legyen az ára 60 eFt, vagy 1mFt.
Mind egy kaptafára készülnek, a technikai elve mindnek úgyan az, bárhogyan is hivják őket.
Általában a dizájnt kell megfizetni.

Amivel játszani lehet, az a nyomtatási beállítás.

000000000

Jó reggelt mindenkinek :) Amit eddig láttam, az igazából megfelel nekem. A Prusa is, meg a Wanhao is tud szépen nyomtatni. Csak a szegmensen belüli különbségek érdekeltek. Gondolom ezek a gyantás nyomtatók szorzókkal drágábbak. Amúgy néztük ismerőssel a videókat, és mintha  schifi filmben lennénk :D Döbbenet, hogy a felgyorsult világban is olyat lát az ember, amit alig tud elhinni :)

keri

Akkor keres más gyártástechnológiát.

Sorozatgyártással soha nem lesz versenyképes vagy az ára, vagy a minősége, de leginkább a termelékenysége miatt.

pl. CNC maró szép felületet tud, és termelékeny is.

keri

Nincs különbség.
Ráírhatják hogy 0.000001mm felbontású, de ettől még a műanyag ugyan úgy fog folyni.

Rendesen beállítva minden gép kb. ugyan úgy nyomtat. A Prusa egy szabad felhasználású terv. a Wanhao egy termék, amit a Prusa terveiből adaptáltak.

De amíg itt álmodozol rég vehettél volna egész jó nyomtatót, amit itt hirdettek meg, elég alacsony áron. Szerkezete elég masszív volt, a beállítások meg a kezelés meg rajtad múlik. Ami nem tetszik úgy is lecseréled.

Olyan meg hogy megveszed és csak használod nem létezik, vagy csak horribilis költségen.

000000000

Akartam már kérdezni, hogy eladó példányok merre vannak, egyel kintebb nem találtam. Van olyan topik, hogy eladó 3d nyomtatók?

Devecz Miklós

Én tudnék párat mutatni, de ilyen igényesség mellett inkább hallgatok. [#wave]

000000000

Uraim, én tudom, hogy nagyjából Ti vagytok a krémje a dolognak az országban :) Ezért hallgatni fogok rátok, és a tanácsokra. Én egyelőre a mintadarabok alapján próbálom meg kitalálni, mi legyen :)  Megnézném a Tied is szívesen :)

000000000

Azt bármelyik gépnél meg lehet csinálni,hogy színt cserélsz, és egy másikkal folytatod? Ezt a szoftverben lehet csinálni?

Devecz Miklós

Igen, lehet szint cserélni szoftveresen.
A programban van egy Pause funkció, ami alatt ki lehet cserélni a szálat.
Ezt általában minden gép tudja.

000000000

Az akkor szuper. Gondolom megáll a beállított rétegnél?