Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Az Ebay-os leírások szerint 100K NTC, ami elvileg a 1-esnek felel meg.

vjanos

Kösz, a marlin ismer vagy 15 féle 100K-st :)

Az a gond, hogy az 1-essel kb 20 fokot csal- bár ott legalább stabilan tarja a hőt.
Valahol én 11-est olvastam, de azt beállítva pid tuning után is hajlamos 10 fokot változni néha a hőmérséklet, azt jön a "thermal runaway" és lelövi a gépet :S

Devecz Miklós

Itt az 5-öst ajánlják.

Reprap

Devecz Miklós

vjanos

Köszi.
Te marlint használsz? Nálad mi van beállítva?

Devecz Miklós

Én 100Kohm NTC 3950 termisztort használok, ehhez az 1-es van beállítva.

smuzp66

Sziasztok!

Köszönöm szépen a tanácsaitokat!!!
Végig olajoztam mindent csináltam beállítást módosítást egy új hiba jelentkezett az, hogy az y tengely nem mozdul meg csak egy irányba:S átrakom másik gépre, hogy jelentkezik ott is e a hiba. Ha igen mi lehet a gond vezeték szakadás esetleg?

keri

Kalibráljatok egyet magatoknak.
Van egy hőmérséklet-feszültség táblázat.
Felveszed egy külső hőmérővel a hibagörbét egy tetszőleges, kb megfelelő érzékelő beállítással.
Beírod excelbe, és azzal átszámoltatod a hőmérséklet-feszültség értéket. Beírod, átnevezed, kész, pontos, kit érdekel milyen fajta.

rf63unrk7

Tipp: Ha csak egy irányba mozog, akkor a végálláskapcsolóra gyanakodnék, azon belül is valami zárlat hiba, vagy benyomódott bennragadt valami (már ha mechanikai típus, optonál esetleg kosz került be). Az ellenállást is érdemes lemérni a motor vezetékek végein, ahol a vezérlőre csatlakozik.  Méréskor áramtalanítás fontos! És a vezérlő bélyegeket ne fogdosd lehetőleg, könnyel elszállnak.

smuzp66

Kedves Zoltán igen elvolt szakadva a drót csak a zsugor cső ot tartotta. Elképzelhető , hogy ez a szakadás régebbi és ez volt a gondom kiváltó oka?

000000000

Üdvözlet! A Skecthup programmal lehet olyan file-ba menteni, amivel tudunk nyomtatni?

vjanos

Lehet, le kell töteni hozzá a "SketchUP STL Plugin" -t, utána tud STL-be exportálni.

Bár sokszor elb@ssza... ajánlott az exportált fájlt még valamivel megreparálni utólag

vjanos

Kösz, ez egyrészt idő, másrészt kell hozzá egy hitelesnek mondható hőmérő... :)

keri

Az nem árt, de ha nincs ilyen honnan tudod mi az eltérés? :)

keri

Manapság már minden normális DMM-hez adnak valami hőmérőt. Azok pontosak annyira amennyire kell.