Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Nemes János

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Az irigység, az bennem is maximális!
Ha én ilyet tudnék...

may47wb

Jogos! És nem is olcsó az a csavaros csati.
Nem lesz állandóan szerelgetve, de így egyszerűbb az összeszerelése.  
Mikor minden a helyére van csavarozva, akkor szépen belehet vezetékezni.

Motoros

Gyuri megjegyzése jogos, de egyedi gyártásnál ez a megoldás szerencsésebb mert a panelek beszerelése után szabadabban lehet kábelezni. Nem beszélve a hibajavításoknál is előnyös a "csavarhúzós" kapcsolat....szóval nekem is tetszik.:))

me3ua0a6

Gratula! Szép lett!
Két észrevétel:
-Optós leválasztás nincs?
-Csatlakozót nem viszed ki a dobozon kívülre? :D

Egyébként 25ft egy ilyen kettes csatlakozó. Modulos dolgokhoz kötelező :D Én is emiatt szerelek mindent ezzel.

jv7pu3a5p

Nagyon igényes, jól néz ki.

Sz.József

Szép igényes kivitel..., gratulálok.
A csatikban a vezetékek (fekete-piros), milyen keresztmetszetűek?

may47wb

Nem lesz leválasztás, feleslegesnek tartom.
Amit a talin vettem tőled, az a háttérben látható vezérlőhöz lesz, egyik fórumtársunknak készült.
De kint lesznek a csatik, csak kicsit gondba vagyok. Vagy vennem kell fémhez való lapot a fűrészgépbe. Vagy összerakom a vezérlőt és karbid heggyel nekiugrok a vasdoboznak. Nem tudom ez szerencsés dolog e? Mármint acélt karbiddal nagyfordulaton?
Egy fordított L betűt kellene kivágni a doboz hátuljából és 3.5mm-es nyákból vágnék oda egy takarás, abba mennének a csati kivágások.

67Ft-ér szoktam venni a 3 pólusút a HQ-ba.

may47wb

Köszönöm!
1mm-es sodrott réz.

may47wb

me3ua0a6

Kisboltban. Útba esik haza felé.
3-asban 35-40ft körül lehet :)
Ilyenek vannak a te kártyádban is :)
Van drágább verzió is, de tipikusan csak párszor lesz használva, aztán dobozba rakják :D
Tudok küldeni bárkinek, ha kéri!

may47wb

Ha legközelebb kell nagyobb mennyiség hozzád fordulok :)

yuagaci9g

"Nem lesz leválasztás, feleslegesnek tartom. "

En is igy gondoltam eloszor, de negy ev alatt
ket alaplapot sikerult hazavagnom,  
azota van levalasztas!

Motoros

A vasnak ne ugorj neki karbiddal nagy fordulattal..javarészt nem jön össze.
Viszont van egy tuti megoldás, ezzel akár 20 mm vastag vasat is átmunkálhatsz gyenge nem vasipari asztali cnc-vel is.
A  lényeg hogy a kívánt kontúrt fúrás technikával éred el. A furatközepek egymástoli távolsága= fúróátmérő (D) + 0.1 mm.
De próbálkozhatsz +0.05 mm-el is. A fúróátmérőt célszerűen vedd a lehető legkisebbre, hogy a kívánt kontúrt minnél jobban le tudd követni. Haszálj pl 1 mm-es fúrót. Nem fontos a keményhém..sőt egy jófajta HSS még szerencsésebb.
A végén a körbefúrt belső szinte magától kiesik.
A reszelővel a felesleget letolod és kész.
Ez egy régi módszer, a szerszámkészítűk ezt alkalmazták a kivágó stb szerszámoknál a vágólap kialakításánál....reszelővel meg egyéb módon századra utánmunkálták. Mindezt persze egy asztali fúrógépen, de neked ott a cnc.
A fúrás esetében nincsen oldalra feszítő erő, a gép nem rezonál be a vasnál sem. HSS nél a fordulatszámmal vigyázz, azért ne forgasd 10 000-el :))
Azt már nem is mondom hogy a fúró pályályát értelemszerűen a tényleges kontúrtó ofszettel eltolod befelé (D/2)+0.1

000000000

Ez egy jó módszer! De sok kör és négyzet alakú nyílást kivágtam ezzel a technikával, még a flex korszak előtt.