Épül a gépem ::: Nemes János

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

gaben

may47wb

Üdvözlök mindenkit! És köszönöm, hogy bemutathatom gépem építését.

gsbwxanch

Kiváncsi vagyok! Várom a képeket...

ukcge40u

0gbwyh99

Hol vannak a képek ? [#nemtudom][#rinya]

yuagaci9g

Csak azt mond meg, miert olyan hosszu a Z megvezeto?  Etto lejebb mar ugysem megy[#kerdes]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/G%E9pem/%D6sszeszerel%E9s/100_5800_resize.JPG" border=0>

ra8nsmk6w

Ezen már én is töprengtem. Nekem van egy válaszom is, lehet nem az igazi. Az "X" vezetőket az asztaltól egy 100mm felemelve már el lehet merülni a 3D rejtelmeibe

yuagaci9g

Na, mey ez a topik Janos nelkul is [#beka3]

ukcge40u

A két orsó alul közösítve lesz, vagy külön motort kap?

yuagaci9g

Ugy latom a hatul kilogo csvarokbol, hogy ket kulon motor lesz.

ra8nsmk6w

A 2 motorra szavazok. A tervezésnél gondolom, hogy szempont volt az, hogy a munkadarabot át lehessen tolni és ez igaz "y" irányba is. Igy a munkaterületnél lényegesen hosszabb vagy szélesebb anyag is megmunkálható, igaz csak részleteiben. Az én készülő gépem is hasonló, más nagyságrendben.

ukcge40u

Igaz.
Neked meg még jövök egy megkereséssel. Holnap szakítok rá időt, mert most sok melót kaptam magamtól. :)

besirkyjh

Sziasztok

Ezzel a "Z" tengellyel nekem is voltak aggályaim de végül is igazat adok a Jánosnak .

Tehát ami asztal most látszik az az also asztal és fölötte lessz egy másik ahol stabilabb munkákat is megtud csinálni .

A téma a " mechanikai ötletek " #6352 körül kezdödik a "Z" -vel kapcsolatban .

Igényes szép munka , együk meg a pudingot és meglátjuk .

Biztos készül valamire és ezért nincs itt most .

[#eljen]

may47wb

Na itt vagyok! A linvezetékek adva voltak, és nem szerettem volna elvágni elvágatni rövidebbre. A terv az volt ha elég stabil lesz a gép akkor az alap ki lesz vágva hogy maga alá is tudjon marni. Na ez a magaalámarós dolog kilőve.  
De aláfér egy 4. tengely, gépsatu, nagyobb műszerdoboz...

may47wb

Külön motor lesz, pontosan azért amit Gyula mond. Rengeteg gépet megnéztem és próbáltam olyat tervezni, hogy minél több dolgot meglehessen vele csinálni. Mert nekem ez az egy gépem lesz. Akinek van pénze ideje vagy ez a munkája az csinál több gépet, egy gravírozót, marót stb.