Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Sajnos kimaradt egy lépés : Az hogy " dobd a felét a Dunába "  ( gyerekként igy tanultam )  vagyis a hozzáadás után kell egy felezés és utána a kivonás  . a JÓ eredmény 35.9 C fok lesz !!! [#wave]

Kelepeisz Lajos

Sziasztok mindenki!
Valaki nem tudja hol a fenébe találom meg a  méreteit ennek a tükörtartónak, az eladónak is írtam, de még nem írt vissza?http://www.ebay.com/itm/20MM-0-79-LASER-REFLECTION-MIRROR-FIXTURE-MOUNT-FOR-Co2-LASER-MACHINE-2-PCS-/171504747430?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ee7ac3a6" TARGET=_fnew>Tükör tartó

Kelepeisz Lajos

Elkészült a kékség lézer kompresszora, tettem fel egy műanyag puffert, ami tökéletesen kisimította a légpumpa által szolgáltatott pulzáló levegőt. Még egy levegőnyomás szabályzót kellene felraknom, mert nagyon nyomja a levegőt, arra gondoltam hogy úgy szabályzom a nyomást hogy egy kis pneu nyomásszabályzó csappal elengedem a kellő mennyiséget, így nem lenne lefojtva a membránpumpa.http://kepfeltoltes.hu/150707/20150707_203310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

PSoft

Látom,Te megcsináltad a puffert,ahogy beszéltük.:)
(az enyémen,még mindig nincs):(
Ha annyi a fölösleg,fújd vele a kompresszort.
(látom,ott a venti rajta)
Egyébként...kell rá?

Kelepeisz Lajos

Hát igen kell, keményen be tud melegedni, amúgy tényleg azért raktam rá tartályt mert beszéltük    és be is vált.[#wink]

Csuhás

Puffernek használhattok pet palackot, olcsó, és vbodi vizes rakéta kísérletei alapján nagy nyomást kibír. Lézerhez úgy gondolom hogy csak kis nyomás kell a füst elfújására. Talán egy pb gáz reduktor is alkalmas a nyomás szabályzásra. Ez esetben a kompresszort elég csak szakaszosan üzemeltetni, felfújni a puffert majd várni amíg a puffer nyomása megközelíti a kimenő nyomást és csak akkor újra indítani a kompresszort.

mex

Ne engedd el, hanem vezesd vissza a felesleget amennyiben van rá lehetőség, (miért ne volna).
Így bizonyos fokig tehermentesíted a pumpát -> valószínűleg kevésbé is fog melegedni.

svejk

A kompresszor technika elég bonyi dolog.
Régen egyszerűen csak üresbe járatták a kompresszorokat, főleg járműveknél, ez az üresjárat valamelyest hűtötte a kompresszort.

Ma már a légvételezésnek megfelelően méretezett tartálytérfogat és a fokozatos fordulatszámállítású csavarkompresszor a divat.

Hobby-ban ez persze túlzás de épp a hobby jellege miatt akár ki is vitelezhető, hiszen a hobbyban semmi sem számít.

Arról a képről ránézésre meg sem tudom állapítani milyen rendszerű az a légszivattyú, de lehet be lehetne vetni nyomásszabályozott fordulatszámállítást.
Az én soha el nem készülő kompresszorom is ilyen lesz :)

mex

Ahogy nézem ez membrános pumpa fix rezgésszámmal.Frekvencia csökkentése sem járható út,mert vagy nagyobb lesz a membrán kitérése,(belever), vagy a tekercs melegszik túl.

svejk

Aha... azok viszont általában nem terhelődnek túl a teljes elzárással esetén sem.

mex

https://www.youtube.com/watch?v=E979DET0ZHY" TARGET=_fnew>Ha van időd nézd meg svejk,de hasznos lehet bárkinek aki kíváncsi a szivattyú belsejére.

Kelepeisz Lajos

Nafene, megelőztél. Amúgy amiért mindenképpen ezt a pumpát akartam, az az hogy bármi tönkremegy rajta idehaza is javítható, akár egy újratekercselés is vállalható rajta, csak sajnos borzasztó drága 100w-tol felfelé.

Kelepeisz Lajos

Nem tudom hogy van e értelme, de egy próbát mindenképpen megér?.[#wink]

Révész Richárd

Ez a kompresszor soha nem fog túlmelegedni.
Zárt műanyag dobozban a nopon aszalódva megy több hónapja folyamatosan.
Semmi baja.
Ezeket non-stop üzemre tervezték.

Kelepeisz Lajos

Jó tudni hogy vannak tesztek, köszi.
Azért jól fel tud melegedni neked is nem?