Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Miért?...nem nézed ki belőlem???:)))

Igen!

Amúgy...fórumos kooperáció:),mert pld. az 5x0,5-ös menetfúrót/menetmetszőt az állítócsavarokhoz,egy fórumos kolléga,© B.Zoltán készítette.

000000000

Egy rövid kérdés, mivel oxálod és színezed az oxid réteget ?  

Kelepeisz Lajos

Hát jól van, tudod van egy szint aminél jobban már nem tudlak magasztalni, jó tudni hogy van egy szomszéd aki mindehez ért, legalább lesz kitől tanulni, már ha diákodnak fogadsz.[#nevetes1]

PSoft

Elbaccctam!
[#falbav][#falbav][#falbav]

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/5X0,25_menetf%far%f3-menetmetsz%f5/" TARGET=_fnew>5x0,25-ös az a menetfúró,és metsző!
Ilyen menet van a tükörtartók állítócsavarjain.

PSoft

Egy...nem rövid válasz!:)

Szerencsém volt,mert "találtam" pont a célnak megfelelő alakú,és méretű feketére eloxált alu darabokat.:)
Ahol natúr alu színt látsz rajtuk,ott volt rajtuk fölösleges anyag.
Ott kellett belőlük lemarni/esztergálni.
Tehát a válaszom...
Én magam,még nem eloxáltam alut.
Próbálkozásaim már voltak,de közel sem olyan minőségben,mint a képeken lévő alkatrészeken látni.:(

Egyébként,ha az eloxálás érdekel benneteket,egy régi fórumtársunk  © Kicsa sokat foglalkozott a témával,és publikálta is az eredményeit,a saját...épül a gépem topic-jában.

PSoft

Ok!

Akkor majd,előtúrom a nádpálcát,meg a fejesvonalzót!!!
[#nevetes1]

Kelepeisz Lajos

Ezek után fogadni mernék, hogy a fejet is magad készítetted, jól gondolom?[#vigyor3]

PSoft

Igen,készült fej is valamelyik CO-hoz.
De,az nem ilyen "szép" feketére eloxált.:))

4ybj8h3c8

Üdv
Ha már hangoló, saját gyártás, saját elox.

http://hangolo.lazi.fotoalbum.hu/galleryview" TARGET=_fnew>Hangoló

http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2015/04-07/lazi/Hangolo4_152653.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Lennétek kedvesek és elmesélnétek mire való ez a hangoló?

4ybj8h3c8

Ráragasztod a tükröt, és beállítod vele a sugár útvonalát. Sok neve van, én ezt 35 éve használom, nekem jó ez így.

Kelepeisz Lajos

A tükörtartót hívod hangolónak, remélem jól értem.

4ybj8h3c8

Kelepeisz Lajos

Olvasgatom a fórumot és nagyon sok vita ment a vízhűtéssel kapcsolatban, ha a csőnek az van megadva hogy 20-25C' akkor egyértelmű hogy főlé nem szabad menni, de mi a helyzet lefele, hidegebb lehet a víz?

Szalai György

Lehet bármilyen hideg vagy meleg, de nem büntetlenül.
A precíziós, fixen beállított csapágyazások minél pontosabb hőmérséklettartást igényelnek, az anyagok dilatációja miatt. A dilatáció az előfeszítési erő megváltozásán keresztül befolyásolja a futásmerevséget, és a csapágy élettartamot.