Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

t5jvxzhgc

Ez most kérdés volt a #255-re,vagy válasz?

Ennyire,nem ismerem sneci-mester lézervezérlőjét,még nem volt hozzá szerencsém.:(
De,szívesen kipróbálnám.
Tudtommal egykét fórumtárs próbálta/használta Mach/CO-lézer összeállításban,azonban az eredményekről,vajmi keveset tudok.:(

Régebben az adok/veszek-ben volt egy eladó példány belőle,de lemaradtam róla.:(

Ha tudsz valahol egy kallódó példányt,mindenképpen kiabálj!
(ez most furán jön ki itt a Lajos topicjában,hisz mától,Ő is "vadászik" egy példányra):(  

s2ptiv3t

jaja[#nevetes1] de ha 1 előkerül legyen a tied te egyből tudnád tesztelni.

t5jvxzhgc

Még egy gépteszt,rövid leírással.
Szerintem,ez is Tibor45 tollából van.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Vegyes/G%e9pteszt-le%edr%e1s.txt" TARGET=_fnew>Gépteszt/leírással.

s2ptiv3t

t5jvxzhgc

Erre egy régi öreg kollégám azt mondaná...

"Lajos,Te a...mi fajtánkból való vagy!"
[#eljen][#wave]

s2ptiv3t

3ztiz2p39

Kérdőjel van a mondat végén.

Én nem értek a lézer technikához, azt sem tudom, hogy moduláljátok-e a kék lézer teljesítményét.

Csak olvastam régebben itt ezekről az M10/11 parancsról.

n2g2e5sms

Valahogy kellene még sima gravírozásnál is, én linuxcnc-s vonalon indultam. Gyorsulási rámpával összekötött teljesítmény modulálás kellene... Még egyszerű gravírozáshoz is.

s7manbs8

A step impulzus gyakoriságával lehetne arányos PWM jelet kiadni, egy plusz kis panellel, az megoldható.

vyvk7xm7

Esetleg egy uC mentes amatőr ötlet lehet a Z step/dir jeleivel fel/le léptetett digitális potméter IC-vel és pár helipottal még elhangolhatóan vezérelt, 555-ből felépített PWM generátor?

s2ptiv3t

000000000

Nekem van Robsy CNC lézer dotkép gravír vezérlőm. Az egyik hatvani talin be is mutattam egy alap demoverzióját.

Csak a gravírozandó képet kell megnyitni benne,
és ha bírja hajtástechnikád akár 2 m/s (120000 mm/min) maximális sebességgel 0-255 felbontású PWM, vagy analóg feszültség, vagy áram kimenettel tudja az aktuális lézer teljesítményt meghatározni működés közben, így ez egy komplett rendszer. Nincs "idétlenkedés" a G kódokkal, ezek nem is kellenek hozzá, mivel valós időben villám gyors módon megy minden csak képből dolgozva.
Érdeklődés esetén szívesen, ingyenesen bemutatom, tesztelem a lézer gépét bárkinek, a Robsy weboldalon is van néhány plussz info erről.

s2ptiv3t

Ha jól értem van neked egy vezérlő elektronikád ami egybeöl képről dolgozik, ez valami gyári cucc, vagy saját fejlesztés, esetleg szabadna látni hogy is néz egy ilyen ki, és hogy mire képes?
Köszönöm.

000000000

Igen jól érted, mint minden Robsy cucc, ez is saját fejlesztés. Gondolom a Robsy oldalt már nézted, ott van pár részletesebb infó.
Akár a legrégibb PC-den (P3 500 Mhz) is észbontó step/dir sebességekkel dolgozik, csak telepíted ez a progit, a P kimenetére rákötöd a lézered tápszabályzóját, betöltöd a kiválasztott a képet, és már dolgozik is serényen a géped.  

Minek ez a sok fölösleges drága csicsavilág "kacat", művelet ide, amikor így is megy minden sokkal megbízhatóbban, olcsóbban, gyorsabban. Ja hogy DOS-os, hát Istenem, de pont ettől lényegretörő, és hatékony alkalmazások a Robsy rendszerek. Ha valami még nem tiszta, nyugodtan keress akár magánban is.