Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

s2ptiv3t

Sajnos ebben a kavalkádban nem találom a Robsy topikot, kár. A videót megnéztem, érdekes de még mindig nem tudom mit tud végeredményben, olyant tud mint ami a képen látható?
http://kepfeltoltes.hu/150406/IMG_1729_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s2ptiv3t

s2ptiv3t

Félreértés ne essék, meg tényleg minden tiszteletem a tied, de jelen pillanatban egy kínai vezérlődről is több adatom van mint a te vezérlődről, ráadásul a kínait már láttam, nem csak egy villogó LED-et, a Robsy topikban meg senki ne kérje hogy elolvassak 3-4ezer hozzászólást hogy kihámozzak pár adatot valamiről. Ha jól láttam az oldaladon már árat is feltüntettél, én úgy gondolom hogy azért jó lenne valami komplex leírás tesztekkel videóval paraméterekkel, csak hogy ne menjünk messze Sneci vagy Motion amiket eladtak, nagyon komoly leírással adták amit öröm volt olvasni.
És tényleg nem szemtelenkedésnek szánom, tisztelem az idősebbeket, hát még ha ekkora koponyák, de én ezt gondolom.

000000000

Ha majd olyan állapotba kerül a géped, hogy elkészült a beállított tűhegyes pontba fókuszált teljesítmény szabályozható lézered a levegős fúvókával, és szépen mennek a step/dir hajtású X, Y tengelyeid mechanikilag, elektronikusan, akkor érdemes bármiféle további részletekbe belemenni. Eddig a pontig egy 30 Ft-os 555-ös IC-vel és egy freki állító potméterrel, irányváltó kapcsolóval is el tudsz jutni, ez így egy minimál vezérlő beruházás. Ha ebbe az állapotba, pontba értél, akkor érdemes többet beszélnünk a Robsy CNC lézer vezérlő részlet kérdéseiről, illetve minden más csodálatos szemkápráztató lehetőségről.
Litániát sajnos nem szoktam írni semmihez, építek a tisztelt Érdeklődő, Felhasználó szakmai tudására. Ezen alapleírások után meg elég szokott lenni 10-20 mondat, vagy célirányos kérdéseiddel minden további tisztázható lesz a te esetedben is.

s2ptiv3t

s2k5ycubj

Kedves Tibor! Sajnos nem mindenki van a te,a mi szintünkön! Ezért azt gondolom,hogy ilyenkor kell egy kicsit segítőkészebbnek lenni! El kéne magyarázni,hogy mi az amit nyújtani tudsz,mind hardveresen,mind szoftveresen,mert a Lajos (és még sokan mások) nem látja át ezeknek a dolgoknak a töredékét sem! Pedig fontos lenne,hogy ne költsön felesleges és rosszul működő dolgokra. Lásd például az általam is javítgatott TB 6600-as léptető vezérlőt.

s2ptiv3t

Köszönöm hogy megérted a helyzetemet, én 1 éve vagy kevesebb ideje álltam neki ennek a CNC-mókának (munka mellet), ahhoz képest már összeállítottam egy olyan gépet amire már mások is azt mondták hogy ez valóban nem rossz, eddigi tanulmányaimmal már másokat is tudok segíteni, de kérlek titeket nézzétek már el ha nem vagyok a 20-50éves tudásotok legalsó szintjén sem, ha valakinek nincs türelme tanítani az inkább el se kezdje mert annál nincs rosszabb ha valakit bizonytalan,vagy nem értem helyzetben hagyunk, de azt most megmondom én nem fogok más tudásáért kaparni. Mind ahogy a főcím is sugallja itt lobbisták vannak nem profik, és sajnos ezt sokan nem így gondolja, elpattan a cérna és megy a vita.

s2k5ycubj

Teljesen megértelek! Ennek fórumnak pont erről kéne szólnia,hogy segítjük a másikat! Ez nem megy mindenkinek egyformán sajnos! Szerintem ez csak természetes,hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat és,ha tudunk jó és használható tanácsot adunk. Teljesen biztos vagyok benne,hogy neked is van olyan területed az éltben,amit sokkal jobban tudsz másoknál,de ez így van rendjén![#wave][#integet2][#integet2]

t5jvxzhgc

Óóóó...köszönöm,megtisztelsz!
[#worship]

Sajnos,ez a bagoly kép,már nincs nálam.
(de bármikor reprodukálható a kis gépemen):)

Tavaly a fehérvári talin hagytam,tombola ajándékként.
Nem is tudom végül is ki vitte haza...
De ha Tibor ott lett volna,akár Ő is hazavihette volna,mint tombolanyereményt.:)
(akkor most,tudott volna Neked mutatni egy kék diódalézerrel készült baglyos képet):)
[#nevetes1]

s2ptiv3t

Most megnevettettél, köszönöm.[#vigyor2][#nevetes1]

t5jvxzhgc

Az volt a szándékom!
[#vigyor2][#wave]

s2ptiv3t

Tényleg, neked mikor áll össze a CO a kis kékség helyére, úgy hallatom ezt szeretnéd?

t5jvxzhgc

Nem helyére...mellé!:)

Jövő héten várom a csövet,a többi ok.
A mechanikán,lesz még "igazítani" való.

s2ptiv3t

Elárulod honnal jön a csöved?

t5jvxzhgc

Mivel nem írtam alá semmilyen titokvédelmi papírt...

Elárulom,hogy honnan jön a cső.:)

http://www.alfalaser.hu/lezercso.html" TARGET=_fnew>Régi,még a fórumos regisztrációm idejére visszanyúló kapcsolat.

Robi,akkoriban még aktív fórumtag volt,ma már...nem ír,nem publikál.:(
(pedig,a mai napig "csudákat" művel!)