Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: bbalazs

Indította gaben, 2025 február 26, 07:59

Előző téma - Következő téma

bbalazs

Természetesen alukoronggal vágtam.

mex

Akkor meg kell állapítani, hogy vastaglemez vágására nem alkalmas ez a korong sem...

bbalazs

1mm-es volt, kézben jól viszi ugyanazt a lapot.

bbalazs

Arra gondoltam, hogy nekem nemcsak alu vágókorongom van, hanem alu csiszolókorongom is (eléggé durva kinézetre).
És az, mivel egy oldalt munkál meg, nem mászhat el, max. elpattog.
Holnap ki is próbálom.

remrendes

Mi faggyuval kentuk az inoxhoz valo Pferdet, nem volt vele gond.

vadember

Tegyél rá egy fémvágó körfűrészlapot és felragyog feletted a Nap! Fűrészlap

bbalazs

Jól hangzik, köszönöm. De nem írták el az árát? Ennyiért korongot alig kapok.

Egyébként sikeres lett a köszörülés, szép a felszín, egyenletes, csak ferde. Nem tudom eléggé leengedni a csiszolót, Z tengely alsó állásba ütközik. A felfogatás meg eléggé fix, nehéz lenne máshogy. De majd megoldom.

bbalazs

Megoldottam. Szép a felszín és merőleges is. Mehet a merevítés oldalról.

bbalazs

Elkészültem az oldalmerevítésekkel 5-6db M6/25-os süllyesztett fejű imbuszos csavar tartja.
Reméljük, így ez már eléggé merev lesz.
Hétfőn talán megjön a táp is a marómotorhoz.

bbalazs

Ééééés megjött a táp is, meglepően halkan pörgeti (üresben) a motort. Ennek örömére kapott ő is egy kis energialáncot.

Szalai György

Jól mutat a piros a feketével. Szemet gyönyörködtet, elektronikát bezavar az árnyékolatlan motorkábel.
Ne legyen igazam.

bbalazs

Az elektronika vezetékei árnyékoltak.

bbalazs

Elkészült a főorsó-motor fordulatszám-szabályzó egysége.
50V 15A, a Mach3 pwm vezérlése kapcsolgatja egy 100V/21A-s NFET-en át.

ORCA17

Nagy igazságod van[#kacsint]
Én 110-s lappal vagdostam a 20 mm-s alu lapokat, de utána maróval utómunkáltam...

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

afjybsise

Milyen fordulaton pörgetitek ezeket a körfűrész lapokat sarokcsiszolón? [#zavart2]