Épül a gépem ::: bbalazs

Indította gaben, 2025 február 26, 07:59

Előző téma - Következő téma

gsz03b27r

Ha egy kis rezgéscsillapítást is szeretnél akkor:

vyvk7xm7

Nekem ez sántít.
Szerintem, ha a motort tartó szerkezet felülete nem illeszkedik precízen a motor pajzshoz, akkor a csavarok meghúzásával mechanikai feszültségnek teszed ki a pajzsot és letörik a merev öntvény felfogató fül.
Ez van gumilemez alápakolásakor és négy távtartó használatakor is.
Csak akkor nem okozol mechanikai feszültséget, ha három csavar alatt kis átmérőjű cső távtartót használsz, a negyedik lyukba pedig egyszerűen nem teszel csavart.
A három lábú szék sosem billeg.

34an0tg9

Köszönöm az ötleteket, kipróbálom mindegyiket. Van is használt bicajbelsőm.
Most nem hangos a motor (üresjáratban vagy rajzoláskor), de símán az lehet majd maráskor.

Lehet,hogy ezért törtem le a fület is. Bár próbáltam mindig kicsiket húzni és átlóban. Mindig tanul az ember - soxor a saját kárán :)

gsz03b27r

A hármas alátámasztás/ felfogatás csak akkor jó ha 120° szöget zár be minden láb.

fwg7s098t

IdézSajnos olyat nem tudok készíteni vasba
De hiszen van esztergád. A motorfelfogató lemezt utána összehegeszted a lábakkal, (mint ahogy most is látszik) és nincs ilyen amatőr hiba.

34an0tg9

A gumi alátétnél akkor a középső, vastagabb résszel mi legyen?
kb 1-1.5mm lehet a különbség. Vágjak ki egy kört a második rétegből?

fwg7s098t

Idézcsak akkor jó ha 120° szöget zár be minden láb.
Inkább akkor az ideális.[#kacsint]

34an0tg9

Ez egy ici-pici hobbieszterga. Talán elég, ha a motor teljesítményét megadom: 150W

34an0tg9

De van rá ötletem: saját magával fogok készíteni műanyagból motor-távtartót. Már ha végre összeáll, mert a marómotorhoz még tápot kell fabrikálni (50V, 10A, de inkább 12A, akkor nem megy mindig maximumon).
Tényleg, ezeknek a marómotoroknak mikor ekkora az áramfelvétele? Ha lefogjuk? Vagy az átlagos valami mérési ciklus szerint?

fwg7s098t

Az valóban elég kicsi.
Nekem kemény 250W szaggatja a hámot. készítettem egy síktárcsaféleséget, arra rögzítve a megmunkálandó anyagot, egészen 120mm átmérőig elforog az ágy felett. Amatőr, de még eddig bevált. Ha a fordulatszámot le tudod csökkenteni, akkor szóba jöhet nálad is efféle megoldás.
De nem akarok tovább offolni a Te topicodban.

34an0tg9

Síktárcsán is gondolkodtam, mert a kifordított pofával is talán 60mm a max, amit be lehet fogni, míg az ágy feletti tér bírna többet is. De amit igazán szeretnék, a mostani CNC-hez majd forgató/esztergáló feltétet. Helyet hagytam neki.

Nem szemeteled, megköszönöm tanácsaitokat - minden segítség, ha nem kell valamit a saját buta fejem után feleslegesen elkészíteni, majd később korrigálni.

34an0tg9

Sajnos eléggé durva kudarc ért.
Elkészítettem a flex-feltétet, kimértem szépen derékszöggel, hogy mind függőlegesen, mint pedig vízszintesen jó, utána ráeresztettem egy 10mm-es alulapra. Ebből lesz majd a merevítés.
Hát, eléggé rondán belegyalogolt az asztalba. A feedrate-t 80-ra vettem pedig - hallom a hangján, hogy nem erőlködik.
Utána már óvatosan 2mm-es fogással kísérleteztem, de ott is lement a vonalról.
Szóval valószínűleg levágom kézzel, aztán majd maró üzemmódban a motorral síkoltatom ki oldalról.

fwg7s098t

Alut nem szokás vashoz való vágókoronggal gyilkolni. Hamar eltömődik, és utána már megy arra amerre akar...

gsz03b27r

Alut nem lehet acél vágó koronggal vágni, csak szenvedni.[#eplus2]