Felületkövetés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:23

Előző téma - Következő téma

000000000

Gratulálok hozzá!
Csak egy kérdés:
A távtartó gyűrü és a nyák közé nem torlódnak össze a forgácsok? Ez nem okoz problémát?

4im2adcie

Kösz.    
De összetorlódna, de ennek megakadályozására a követő fej oldalán van egy nyílás ahol kijön. Ez a #28-as fotón picit látható is. Sajnos a közeli (#29) képen pont takarásban van. A fotókat ha időm lesz majd lecserélem mert a fehéregyensúly sem áll a helyzet magaslatán.
[#szomoru1]

000000000

Tökéletes, köszi az infókat![#eljen]

3vv2btrhv

Kedves Motoros
Nem szándékozod sorozatban gyártani ??
Tibor

4im2adcie

Hát gyártanám én kedves Tibor, de eddig még egyik multi sem keresett meg több ezres megrendeléssel. És tartok tőle nem is fog.[#nemtudom]
Persze azért ha kell valakinek egy egy darab akkor azért lehet róla szó. A Dremelre tekerhető réz fejjel semmi gond, a "szánkó" rész persze kicsit macerásabb, de az is megoldható.
hali

3vv2btrhv

Motoros
Pont a Drémer része kellene !
tibor

4im2adcie

Rendben ... várom a megrendelésed

3vv2btrhv

Mi kell a megrendeléshez?
tibor

2nbj3n5m

Kedves Motoros!
Szerintem gyártani kellene és feltenni a találkozásunk alkalmával emlitett német
honlapra (www.easgmbh.de)mert az övéké nagyon
gagyi.De azt már levédették,külömben az öntések
elkészültek.Örülök,hogy a felületkövető orr bejött.
Jankó

4im2adcie

Hali Tibor
Egy email!

4im2adcie

Szia Janko
Ez a felrakás a részemről problémás mert sajna nem tudok németül és képzeld milyen pácban lennék ha elárasztanának e-mailokkal. De ha van kedved a témával foglalkozni akkor beszélhetünk. Az öntésekért jelentkezek. Kösz.
szia

ncxe0hdha

Motoros Gratulálok!
Hány órát dolgoztál vele?
Mert ha jól látom 6-db menetvágás, plusz ricznizés stb.
Hát igen ez az ötperces munka ami legalább 4-5-órán átt tart.
Szép munka! Mégegyszer Gratula!
Üdv.: Árpád

4im2adcie

Szia Árpád
Kösz....
Hát sajna mindent egybevéve 4órát elvacakolok vele. Lehet egy profi esztergályos ha ráncolná a homlokát és a seggébe dugná a kezét akkor is meglenne egy-két óra alatt, de hát hol vagyok én profi esztergályos. Másrészt ezt is sorozatba lenne érdemes gyártani nem pedig egyesével.
Hali

5bzs27u7

Üdv Motoros.

Tetszik a felületkövetőd, nézegetve a képeket nem tudok rájönni hogy működik.
Vázolnád egy kicsit részletesebben.
A Z tengely szabadonfutó és a fej adja a kívánt mértéket z-ben?

4im2adcie

Szia Viktor
Pontosan jól mondod-- a Z tengelyfelfelé szabadon elmozdulhat, tehát ha "hegynek" megy akkor meg tud emelkedni. Ilyenkor a fogásmélységet a marómotorra szerelt sárgarézből készült határoló szerkezet adja. A gravírtű csak a beállított mértékben áll ki a teflonból vagy bakelitből, vagy esetleg fémből készült felületkövető fejből. Ez egyébként cserélhető, az igénynek megfelelően. Lágy anyagnál(- pl: műanyag) ajánlott a teflon ami nem karcolja össze a felső réteget. A képen ez a fej sötétbarna színű (bakelit) Ez a fej nyomja felfelé az egész Z tengelyt hegymenetben, lejtmenetben pedig engedi sülyedni. A gravírozott mélység eközben állandó. Az egész szerkezetet a súlyerő nyomja az anyaghoz, ez elegendő is de előfordulhat hogy keményebb anyagnál egy rugóval rá kell segíteni.
 A marások közötti átállásnál természetesen a Z tengelyen lévő léptetőmotornak is van szerepe, ez emeli ki a marót ha kell. A kiemelési magasságot a G kóddá alakításnál nem célszerű túl kicsire venni, ha az anyag egyenetlensége mondjuk 0.5 mm akkor ez legalább legyen 1.5 mm.
Nem tudom elég világosan leírtam e, ha nem sikerült akkor szólj.
Üdv. Motoros