Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Felületkövetés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:23

Előző téma - Következő téma

eg4acb0u

Bocs rossz helyre tettem a hirdetésem.

VViktor

Sziasztok mesterek. Ez a magasság követés engem is érdekelne de  Linuxhoz:P  Van valami ötletetek?

000000000

Sziasztok!
A felületkövetésről tudna valaki valami infót küldeni. Érdekelne, hogyan tudnám a gépemre szerelni, vagy mi kell egyáltalán hozzá, és mennyibe fájna, de egyre inkább úgy tánik, hogy szükség van rá :( Köszi

Motoros

http://cnc21.fw.hu/feluletkoveto/index.html" TARGET=_fnew>ITT találsz róla pár mondatot meg képet.

000000000

Szia! A hatvani találkozón beszélgettünk róla, azóta szöget ütött a fejembe. Köszönöm a linket.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan működik... Te használod?

000000000

Bocs, már látom, hogy igen. Elküldenél róla egy fájós ajánlatot, hogy mennyibe kerülne, privátban? Köszi

VViktor

Sziasztok mesterek.Egy kosza ötlet kering a fejemben. Mi van akkor ha a marómotorba egy "hüvely" van befogatva amiben van a gravirtű ami nem hengeres.Pl: négyzetes anyagból lenne elkészítve és a hüvely is hasonló formájú volna és belülről egy rúgó tolná ki a tűt. Megpróbálom lerajzolni,de nem ígérem hogy élvezhető lesz :D

VViktor

h3wc53s

Sziasztok!
Mechanikus felületkövetéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha hülyeséget írok, azért van, mert elég kevés a konkrét megvalósításról leszedhető infó.
A felületkövetés, az én értelmezésemben azt jelenti, hogy amennyiben a munkadarab megmunkálandó felülete eltér az abszolut "0" pozíciótól, a szerszám fogási mélysége akkor is állandó.
Ezt mechanikusan egy a szerszám elé tehető beállítható távolságú mechanika tudja biztosítani (csak a szerszámcsúcs lóg ki). Ebben az esetben, a "Z" fogásmélységnek, nagyobbnak kell lennie, mint a követendő felület legnagyobb hibája.
Namármost: hogyan oldom meg, hogy a + fogásmélység miatt, a mechanika ne szoruljon meg. Mozog egy rugóerő ellenében az egész marómotor felfüggesztés?
Jó lenne egy konkrét megoldásról, legalább részletes képeket látni, mert számomra a marómotor korrekt rugós rögzítése, kicsit futurisztikus feladatnak tűnik.
Üdv:
Zsolt

2nbj3n5m

Tiszteletem: A meghatározás tökéletes volt.A motoros Misi talán még segiteni is tud.

Motoros

Szia!
Készítettem jópár különféle felületkövetőt, és ezeket egy honlapon fotókkal illusztrálva elővezettem. Sajnos hanyagságomból (nem fizettem) a szolgáltató törölte az oldalt. Szerencsére el volt mentve minden. Megpróbálom feltenni valahová ...ha megtalálom. Márcsak azért is mert valaki pont tegnap érdeklődött emailban ugyanebben a témában. Üdv: M.

000000000

Ez a téma engem is érdekel!

a86ifm7g5

Ez a téma bizony engem is érdekel. Mechanikus felületkövetőről osztana meg velem tapasztalatot valaki, aki használja?

hduf42fua

Hát bizony  a "Motorost" és a "Jankót" kéne meginterjuholni ez ügyben.
Annó Ők készitettek profi felületkövetőt.
Persze attól függ mire akarod használni , ez azért fontos
mert a gravírozni kivánt anyaga szerint változtaják az
"orrát" . vannak orrok keményfémből,acélból,teflonból stb.
A lényeg ,hogy ne karcolják meg a felületet amit gravírozol.
Profi mechanikus felületkövető a Gravofgráf gépekhez van,
de az áruk is olyan.
Én egy egyszerü kis felületkövetőt készítettem egy ER 11-es
orsóból és egy BL modellmotorból . Valódi home-made. Ha érdekel holnap lefotózom. Nekem a felhasználási terület : fényezett rétegelt lemez.

nonopapa

Sziasztok.
Itt is van egy lehetséges megoldás,házilagosan is könnyen kivitelezhető:felületkövető gravírtű