Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

amp majd megírja szempontjait... várom...

hyn6ys8wt

Az enyém csak 100MS/s 25MHz sávszélességgel, nekem bőven elég (sok). Ráadásul DSTN kijelző (kis betekintési szög)...:-( Viszont nagy kijelző - majd 20cm!!!, ezért vettem ezt. Korrekt mérőfejeket kaptam hozzá, Usb kábelt, 220-as kábelt, telepitő cd-t és egy angol gépkönyvet (kb 50-60 oldal)
Gondolom legalább ilyen körités jár az Uni-T-hez is. Akkutartó is van rajta (asszem' 6db Baby méretü akkunak) , persze akku nélkül
Összességében mindkét müszer nagyon jó sztem. A kijelzőt meg ugyis egy pontból nézem (ez nem TV, bár a képernyő alapján...:-) Az elektronika sztem ugyanaz, kezelőszervek is, bár még nem tudtam elmélyedni benne. Senki ne aggodjon hogy rosszul választott az Uni-T-vel, objektive az a jobb, korszerűbb.

hyn6ys8wt

Van egy öreg notebook-om (persze van egy rendes is:-) és arra gondoltam hogy megveszem http://cgi.ebay.de/DSO2090-100M-Portable-digital-storage-oscilloscope-USB_W0QQitemZ250209662067QQihZ015QQcategoryZ45008QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>ezt a diszpléj' nélküli változatot  
Ugyis (nagyon) kevés helyem van a mühelyben, szgép meg kell...  
A szkopot meg lehet eladom...

svejk

Már megbocsáss, de "nómális" vagy ? :) :)

svejk

De a tiéd színes kijelzőjű ugye? (azt írtad dstn)

hyn6ys8wt

Távol álljon tőlem!!!:-))

hyn6ys8wt

Szines hát, csak a DSTN-nek (jóval) kisebb a betekintési szöge.

svejk

igen.
Csak azért mert a miénk monochrom - de jól látható

hyn6ys8wt

Hát igen, de a szkopon nem akciofilmet néz az ember...:-))

000000000

Egy gyors kérdés minden szkóp tulajdonoshoz, hogy létezik e füldfüggetlen szkóp bemenet???
Valami nem kóser, mert amikor megvettem (megjött) a szkópom egyből azt mértem ki, hogy van e összeköttetés a mérővezeték föld csipesze éa a 230V-os védőfölddel és akkor úgy tünt, hogy nincs, most meg csináltam egy zárlatot és újramérve meg 0-a az ellenállása?! Lehet, hogy túl sok vörösbort ittam az új szkóp örömére és hülyeséget mértem először?![#pias][#vigyor3]

HJózsi

Nekem egy hagyományos Hameggel ugyan ez a gondom... [#szomoru1] Megpróbálom földeletlen aljzatba dugva... Frankó zárlat lehet...  a  motor végfokon mérve pl a parallel kábel csatija is a védőföldön ... A külföldi oldalakon is olvashatók sikeres FET elpukkantások pont ebből az okból kifolyólag ...

svejk

Eddig még minden szkóp amivel találkoztam földelve volt.
Tudod hogy a vizsgált berendezést elválasztó trafóról kell járatni[#ejnye1]
No ilyet még egy szakinál sem láttam :) :)
(Ami tilos, kéteres madzagról járatni a szkópot) :)
A hagyományosokkal nem is estem gondolkodóba, de ezekkel a mikroprocis dolgok - hát...

hyn6ys8wt

http://cgi.ebay.de/DSO2090-100M-Portable-digital-storage-oscilloscope-USB_W0QQitemZ250209662067QQihZ015QQcategoryZ45008QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>Ennek pdl nem kell külső táp, következésképp földfüggetlen a bemenete... Az usb-ről "tápol"

dg8n4i8x

Hát az én ruszki szkópomon gyárilag lapos dugó van... :)

dg8n4i8x

A rossz hír az, hogy az usb negatívja is össze van kötve a földel...