Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

hyn6ys8wt

Az rendben van egy desktop gépnél, de a notebook akkuról megy... vagy töltöröl.

dg8n4i8x

svejk

Az egy más világ :)
Ott eleve földeletlen a hálózat - vagy hogy is van náluk?

dg8n4i8x

Hát nem tudom hogyan van náluk, de az biztos, hogy nem félnek zeustól... :)))

Szalai György

Óriási telepített cuccokat nem lehet leválasztó trafóról járatni a mérés idejére.
De a szkópot azt lehet. Meg aksiról is.

HJózsi

Én is csak egy helyen láttam, Baracskán ...[#nyes]  no nem ott amire gondolsz, hanem a trafó készítőnél... [#buck]  fogdosta is nyugodtan ...  Lehet, rendelek nála egyet... Addig marad Zeusz elkerülése ... :)

HJózsi

Azon nekem is, a kis 10 megáson... Sajna csak 1 sügér...

2vkx6unz

Természetesen van földfüggetlen bemenet. Az én jó öreg EMG szkópomnak van egy cserélhető fiókja ami egy 2 csatornás szimmetrikus fiók.
De a lényeg, hogy földfüggetlen mérést minden szkóppal lehet csinálni ha legalább kétsugaras.  
Az eljárás a következő: Üzemmód A+B avagy CH1+CH2, CH2 Invertálva, a mérőfejek melegpontja a két szimmetrikus bemenet, a földelő vezetékek szabadon lógnak vagy akár össze is csiptetheted. Amire oda kell figyelni, hogy azonos méréshatárban legyenek a bemenetek.

bmejdz9nu

Szia Amp.  
Ha jól látom jan 11-én vetted ezt a  szkópot... Akkor már az UNI-T ki volt tárgyalva...

Leírhattad volna választási szempontjaidat... kiváncsi lettem volna mert én nagyon sokat kutattam a neten akkoriban mindkét szkópról...  
Leírom akkor én miért döntöttem az UNI-T mellet...

OWON 5022 kontra UNI-T 2025B

- Owon nagyobb méretű és színes kijelző bár nem TFT hanem STN  
(arra gondoltam, hogy régebbi fejlesztés és valóban 2 éve lehet kapni ezt a modellt) az UNI-T TFT bár f/f...(és rizikó, hogy túl új... de a név ismert volt)
- A nagyobb kijelző nem nagyobb (fizikai) pixel felbontással és a gépkönyben található képek nem voltak meggyőzőek... (UNI-T 320x240 pixel)
- 100Ms/s kontra 250Ms/s (vagy 500Ms/s?)
- EDU5025 = Education. Azt írták a neten, hogy iskoláknak fejlesztették, hogy a tanulók megismerhessék...
- Kevesebb számítási és kijelzési funkció...
- kevesebb memória...
A külső elemtartó egy jó dolog... de nekem ez nem volt előny...(ha mégis kelllene használnék invertert)

Gépkönyv közbe már lett - ez egy gyenge pontja volt a dolognak - de az eladó cégben "vakon bíztam" mert ismertem őket (írtam is).
A mérőfejekkel is én elégedett vagyok... azaz jó minőségű azaz megfelelő...

Tehetnél be egykét képet a szkópodról... működés közben is...

Szedlay Pál

Tudom mindenkinek ajánlani ezt a trafó készítő céget.
A gépembe én is tettem egy 2KW leválasztó trafót. EU, CE és mindent papírt adnak hozzá.
Humanitás ISZ  
Búzás Miklós  
1083 Bp.  
Molnár Ferenc tér 3  
tel.: +36-1-313-18-26

bmejdz9nu

Szkóp föld függetlenítés olcsón: (lehet röhögni az elképzelésemen :)
Amikor a kerti világításokat vettem minden csomaghoz adtak egy 220/12V 36 vagy 60W-os trafókat...(halogén izzókhoz)
A lámpák beleseje LED-esre lettek cserélve a trafók pedíg a szekrényben... tehát van dögivel ...)

A megoldás 2 ilyen trafóval: (mert a szkóp fogyasztása nem túl nagy = 22W-ot mértem)
220V be - 12V ki - 12V be - 220V ki.... kész... lehet, hogy kevesebb lesz a fesz... de a szkóp 100-240V-ig működik...
Ha ez ok. akkor olcsó és tuti...?

hyn6ys8wt

Igen ezt a megoldást szokták alkalmazni leválasztásra, már láttam ilyet. Pdl csöves - hibrid erősitőben a csöves meghajtó fokozat tápellátására. Jo megoldás ez is, de korrektebb a vizsgált berendezést leválasztani szerintem...

Péter! Leirtam miért vettem ezt a szkopot. Szines, nagy! kijelző és vga (640x480) felbontás.  
Ti mindannyian Uni-T-t vettetek, gondoltam én meg veszek ilyet. Ezen bukni nem lehet, sőt... ha nem tetszik eladom, gondoltam. Különben nincs igazán szükségem ilyen müszerre, mert a céges Fluke123 rendelkezésemre áll. Csak ugy megvettem:-) mert nem volt drága. De erősen gondolkodom a képernyő nélküli változaton, a már emlitett okokbol...

Szalai György

Bár dupla költség és dupla veszteség, de dupla védelem is.
Igazi amatőr megoldás. (Ami van, abból épitkezünk.)
Azért előbb vagy utóbb, de be kell ruháznod egy 1kW körüli leválasztó trafóra. (Főleg neked.)

hyn6ys8wt

http://kepfeltoltes.hu/080127/P1220106__tm_retezett_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/080127/P1220107__tm_retezett_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

hyn6ys8wt

Ja! Az elemtartot nem azért irtam mintha valami kuriozum lenne. Csak foglalja a helyet:-)