Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon köszi! Ezt nem ismertem (ciki...)! Így már értem ezt a funkcióját a szkópomnál!!!

bmejdz9nu

Szép nagy kijező... az tuti... jól is néz ki...

Tudja lementeni a képernyő képét? Ha tennél be egyet abból is...
Megmondom miért... mert azt én is láttam, hogy a képernyő nagyobb felbontású... csak azt nem írták, hogy ez valós (ki is használt) felbontás... (mint a német 499Eurós... emlékszel... az amiket majd mindenki vissza küldte a zaj miatt...: az tuti vga volt azaz valós volt...)

Egyébként ezek... nevezzük "féláras kategóriának"... :) szkópok mind megérte... ahogy írtad... :)

000000000

A biztonsági leválasztó transzformátor használata esetén, a nagykiterjedségű vezetékezés és a trafó szortkapacitásai miatt a mérés nem lesz pontos. Persze ha kell mindkét csatorna, akkor nincs jobb alternatíva!

bmejdz9nu

Ó.. drága... és olyan ritkán kell...
Inkább leválasztom "ingyen" a szkópot és kesztyübe mérek...:) valamilyen két azonos trafót meg mindenki talál otthon... ráadásul nem is kell nagy.
Vagy csak csipjük ki a földelést a szkóp hálózati kábeljén? Az még olcsóbb... :)
Biztos valami kapcs. ü. táppal kezdődik mert nagy a bemeneti fesz. átfogási tartománya...

Egyébként az 1:100-as, 1,2KV-os mérőfejek még nem jöttek meg... (ennnyit az USA-ból rendelésről... egyre rosszabb a helyzet... onnét...)  
Kínából a később rendelt dolgok már mind itt vannak...

000000000

A kicsípést nem ajánlanám! Ennek életvédelmi és zavarvédelmi okai vannak...

bmejdz9nu

Ezt nem értem... najó persze rázhat.... de minden műanyag. A tekerők, gombok és a mérőkábel BNC burkolata is...  
Kis odafigyeléssel és jó életbiztosítással semmi gond... [#nevetes1]

Zavarvédelem? mi lehet a különbség tarfón keresztül vagy kicsipve?

000000000

Nem leválasztva gondolom én a jobb zavarvédelmet védőfölddel.
Gondolom azért kötötték össze a védőfölddel, mert a csatornák és a külső triger BNC-jén megjelenhet a veszélyes feszültség (megérinthető) és így a szabvány már előírja a védőföld használatát (nem teljesül a kettős szigetelés a műszeren).

hyn6ys8wt

Az életben ettől jobb a kijelző, de öreg fotomasinám van és a kép nem adja vissza a valoságot.
Tud menteni de csak 4db memoria hely van:-( A notebook-omban 80Gb-os winyo van oda el tudok menteni akármennyit...
Felbontás? Sztem valós. Kurzoros mérésnél nagyon vékony vonalat produkál. De ha csak 320x240 az sem zavarna.

bmejdz9nu

csak egy olyan mentett képre gondolok amit István már többször betett... bitmap... (ne fótozd!!! - csak az a bitmapot originalba...)
Az Uni-T az 240x320-as bmp-t tud...

hyn6ys8wt

A bitmap az nagyon nagy nem tudom feltölteni...

hyn6ys8wt

http://kepfeltoltes.hu/080127/owon1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

hyn6ys8wt

http://kepfeltoltes.hu/080127/owon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

bmejdz9nu

A #2457-es kép lenne jó eredeti állapotban ahogy kijön a szkópból... egy pl. színuszjellel (ne a mellékelt szoftverből...)
küld el mailban... webmaster(kik)varsanyipeter.com (akármekkora is lehet:)

HJózsi

Köszi Sanyi, hogy leírtad!!! Lassan nekem is előjön, mit hogy kell mérni, pedig tudnom kéne ... [#kacsint]

hyn6ys8wt

Küldtem a képet amit kértél.