Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Itt nem a sietség a lényeg hanem az hogy ez egy szinkronhajtású sokszögeszterga ami revolver tárként is használható.  
Poénkét tettem fel!  [#nyes]

Farkas Ádám

Azt a csipa, nem semmi [#wow1] így is lehet sokszöget drehálni.

keri

Vannak itt is akik csinálnak ilyet. Van elektronikus és mechanikus példa is ennek megoldására.

000000000

8 évig dolgoztam japán CNC gépeken, a leglassabb 20-25 éves gép tudott 125m/perces előtolást.
A legújabb gépüket meg se merem nézni mit tud.  
Ezeknél ha valamit elszúr az ember ideje sincs megnyomni a vész gombot, már csak a végeredmény látható.

Robika37

Mekkora tömegeket mozgattatok ekkora sebességgel?
Gondolom precízek voltak. Mekkora méretű alkatrészeket munkáltatok meg vele ?

000000000

Ezek nem eszterga gépek voltak hanem koordináta kivágók.(stanc gép)
Megmunkálható méret gépfüggő, de a nagyobb masinák 2500x1250x6mm-es lemezt lehetett feldobni.
Vas lemezből ez 150kg és ezt is simán F1-es sebességgel azaz 150m/perccel szaggatta.
A 150m/min nem elírás ez már egy újabb gép sebessége (10-15 éves)    

2dbfy8y

Ismerem én is ezeket a sebességeket!
Amin dolgozok most megmunkáló központon, az  egy Heidenhain az csak 30m/min de az is épp elég gyors, az ember reakcióideje jóval több! [#nevetes1] A gép a gyorsabb! Na meg most tesztelem én is az új eszterga vázamat 22m/min gyorsjáraton hagytam, első darabom egy 80mm hosszú anyag volt, én is csak lestem, hogy mi is van most?[#ijedt] És már programvég, és végzett is, 40 másodperc munkaidő! Egyben boldog is voltam, de be is tojtam!

Robika37

Értem ,de itt hobby esztergát farigcsálnak a kollégák vagy mi a szösz....a CNC stanc az más műsorszám...

000000000

Pabló-nak írtam a japán masinákra aztán te kérdezted mi ez
Viszont érdekes hogy az új gépeik csak 128m/min-t tudnak  [#circling]

000000000

Igen amit most építek gyári gépvázból esztergát az is 10000mm/percet tud gyorsjáratban.
Viszont  ha direkt hajtással menne akkor a dupláját tudná, de nem levegőt akarok szántani    [#hehe]
Akkor te is Ac szervót használsz?  
Az összes tengelyem step dir rendszerű lesz, beleértve a főorsó is.  

000000000

Azért lassítva is meglestem volna.

000000000

Dobtam egy videót a Linkek topikba hogy nem itt OFFoljak.  

wcsxp0uxa

Lehet elírták ? Gép súlya 225 kg vezérlés 115kg .

u3xrz0cut

000000000

Mert gyorsacélból lehet szalagfűrészgépre is csinálni lapot?