Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

A kilépó átmérő kb 10 mm. belül pedig 20 és kupos 10 fokra. Célszerű valamilyen igen kemény acélból öntetni amit még a flex sem vág könnyen. Hadfield asszem ilyen nevű. Mert hát nagyon kopik, ezért hollandival cserélhető. A levegő fúvóka kb. 2mm és a kúpos rész középpontjában van. Ebbe oldalról csatlakozik be a homoktartály szívócsonkja kb. 20-as átmérővel. A levegő és a homokcsonk egymással ~15°-os szöget zár be. A kúpos homoktárolót az aljától egy vastag gumitömlő köti össze a homokcsokkal. Ha a homok száraz és jól méretezett akkor magától felveszi a homokot kis falslevegő adagolással a kúpos tároló alján. Felülre már csak egy doboz kell meg egy kémlelő ablak sok-sok üveggel és világítással hajólámpa megteszi. Szedek elő valahonnan erről is egy vázlatot.

000000000

Ja és nagyon kell a levegő 20m3/h alatt csak kínlódás mert elkezdesz fújni és már le is esett a nyomás. Nagyon jó ötlet volt itt a fórumon hallottal gépkocsi motorra felszerelt villanymotor kompresszornak megteszi. Föleg ha mindkettőhöz bontásból jutunk hozzá.  

yuagaci9g

Remek otlet ez a motor kompresszor, hutese is biztositott, csak kell egy bazi tartaly, vagy akar anelkul is mehet, csak pofog kicsit, de biztos jobb, mint ami most pofog, (330 l/perc)
Ha megnezed a videot, ott egesz kis szerszamot hasznalnak, kis hazi kompresszor, muanyag cso, megis kovet faragnak vele. Ez nekem valahogy nem jon ossze!

3vv2btrhv

Lámpás
A szerszám a lényeg !!! A fogorvos teszerinted mijen szerszámmal dolgotik ?
Tibor

8bygw3w79

Lámpás
Egy ötlet a házilagos fúvókára: DO II (E27)
olvadóbiztosíték BETÉT. a 70-es években találtuk ki, angol gép volt nem volt hozzá pótalkatrész és kiégett betétet szetkesztettünk a tömlő végébe AWA bilinccsel megszorítottuk és kiválóan működött. A kompresszortól függően
próbálkozhatsz a 16A, 20A, 25A-os betéttel.Mi azt hiszem a 25-össel tudtunk jól dolgozni.
A porcelán elég kemény anyag, lehet, hogy gyosabban kopik, mint a spec. acél viszont korlátlanul fellelhető! Egy próbát szerintem megér.
Üdv: Makó Sanyi

000000000

Megnéztem! Igazad van! Lehet ezt kicsiben is csinálni, csak akkor hosszabb ideig tart egy megmunkálás. Én az öntvénytisztításból indultam ki. Ott pedig igen nagy teljesítményekre van szükség.

000000000

Nagyon tetszik a fúvóka ötleted. És igen olcsó!

3vv2btrhv

Sziasztok
Vajon ez mibe kerül ?
http://pd.global.playstream.com/immersion/graphic_arts.swf" TARGET=_fnew>digitalizálo
Tibor

3vv2btrhv

Szia aszbolit
Aszt hiszem erre még várnom kell !!
Amugy nagyon jo !
Tibor

dg8n4i8x

Sziasztok!

Csináltam egy egyszerű tapintót és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a pontfelhő fájlból felületet készíteni? Rhino3D-ben eljutottam odáig, hogy görbék lettek a pontokból de további próbálkozásaim nemm hoztak eredményt. Nem sikerült egybefüggő felületet összehoznom belőle. [#szomoru1] Van esetleg valakinek magyar leírása a Rhino-ról, nagyon jónak tűnik csak nem látom át igazán...

Üdv!
Balu

000000000

Esetleg elküldenéd a ponthalmazt? Megpróbálnám solid edge alatt elkészíteni a felületet.
István már kijavította az e-mail címem, amit az adatlapon keresztül elérsz.

dg8n4i8x

Köszi! Még csak egy próbát csináltam, a konkrét alkatrészt még nem digitalizáltam be!  

Üdv!
Balu

000000000

Oké! Amúgy mindegy mit küldesz, próbát, vagy a kész digitalizált ponthalmazt.

xe44memnh

Rhinoban igy lehet:
http://hobbycncservo.uw.hu/rh3.swf.html
http://hobbycncservo.uw.hu/rh3.swf" border=0>