Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Tibor!

Azt hiszem félreérted ezt a tapintót! A golyókat nem kell forrasztani! A nyákot meg ki tudod marni a saját gépeded is!!! A golyók egy kis fészekbe ülnek a műanyag házban és két két golyót zárnak össze a pálcák. A nyák meg felülről van rászorítva a golyókra! Szóval inkább a golyók fészke amit nagyon pontosan kell elkészíteni! Ezen a két képen jól ltszik miről is van szó!  
http://www.indoor.flyer.co.uk/balls_s.JPG
http://www.indoor.flyer.co.uk/pcbfar_s.JPG

Üdv!
Balu

dg8n4i8x

Szóval a képek:
http://www.indoor.flyer.co.uk/balls_s.JPG" border=0>
http://www.indoor.flyer.co.uk/pcbfar_s.JPG" border=0>

3vv2btrhv

Szia Balu
Nekem van a tárban egy képem ami ugyanez rendszerü tapintonál kivehetö a forrasztás képe.
Nekem az okoz problémát , hogy nem maradnak a helyükön a gojok mindig elmozdultak.
Ezért gondoltam a forrasztásos megoldásra.
A 5x5 MM-es léc nem érdekel??
Tibor

3vv2btrhv

D. LAci
Nagyon türelmes ember vagyok!!
Tibor

dg8n4i8x

Jajj bocs el is feledkeztem erről! Mennyi van és mit kérnél érte? Kicsit káosz van most a fejemben mert szedem össze a cuccot az új géphez és hát semmi nem megy könnyen...[#wow3]

3vv2btrhv

T Balu  
pénzt nem kérek csak egy látogatási lehetöséget.
Tibor

xe44memnh

Balu mesternek igaza van! Nem kel forasztani a golyókat csak megfelelö "fészeket" kel kialakitani amiben elhelyezkednek. a nyák szoritja le a golyókat.

dg8n4i8x

Tibor a látogatást megbeszélhetjük, bár még sok érdekességet  nem tudok mutatni. A tapintónál nem próbáltad esetleg azt, hogy egy 60 vagy 90 fokos gravírtűvel vagy kúpos maróval megcsinálni a golyók helyét? Abban nem nagyon tudna elmászkálni. Vagy esetleg gömb maróval de ez már neccesebb.

2nbj3n5m

Helló.
Ugy nemlet megoldani a golyok elmozdulás mentességét.hogy a golyok alá egy furatott
furok és abba nyomo rúgot helyezek ell.
jankó

3vv2btrhv

T mindenki
a szitu elég hülye mert még nincs kész a gépem ezért mindent máshol kell csináltatnom.  
Tibor

dg8n4i8x

Ezt nem tudtam Tibor, ez így tényleg nehézkes. Én az esztergálással vagyok így :(  
Janko! A goylók oldalirányba nem mozdulhatnak el! Egyébként egy kis sülyesztékban vannak. Most jutott eszembe, ha a nyákba is lenne egy kis sülyesztés (csak egy egész kicsi) a golyók felett akkor az már lehet, hogy pozícióban tudná tartani!

2nbj3n5m

Helló
Ha esztergályos kell én tudok egy profit.
Csak le kell rajzolni valakinek pontosan
és utána lehet probálgatni,válltoztatni.
Én tudok egy céget kik a 3-4 mmm-es golyora
2-3 mm-es csapot tudnak pontforrasztani.Ismerem
öket 5-6 éve sokat gravíroztan nekik rozsdamentes anyagba.Van szerszámkésztő ismerös is sok szikraforgácsoló betétet gravíroztam
neki.Lehet szó CNCszerszámmaró munkákról is
A helyzet az hogy mindnek dolgoztam ismerem öket
Nem ingyért de szerényebb öszegért dolgoznak.Egy
két dolgot tudok segíteni csak rajz kell !!
jankó

3vv2btrhv

T Janko
Most én ONECNC progoval dolgazom , de tudna iges kimenetet menteni . Sajnos senki sem segitet a nyomtatási problémámon igy marad a hagyományos papir . Cimet légyszives emailben megirni ahová küldhetem a rajzot . Tibor

xe44memnh

mach1!!!(digitalizálás) (start x y) ez egyértelmü kezdöpozició (0 0) álltalábban.. (rear corner x y) mekora területet akarunk digitalizálni (vég pontai) ha x y 0 a kezdöpozició x y 5-5 a rear corner akor 5*5mm az alapterület.. z start 5 (az alap belitás) ez a leg lelsö pozició amit digitalizál z max depht a leg mélyep pont (alap beálitás tehát 5*5*5mm 0 0 0 pozicion) x y step 0.1 ez 0.1mmes tér hálora bontja a 5*5mm teret ! igy 0.1mm enként tesz egy "varógép" szerü mozgást a gép ahol hozzá ér a tapintó a tárgyhoz ott megál készit egy pontotmajd felemeli odéb áll 0.1mm és megint lemegy adig amig nrm ütközik vagy ha nincs otsemi akor z max-ig jelen beálitásnál 0 ott tesz egy pontot és felemelkedik!!
(creata and load job) generl egy g-codot és a megadot fájlba menti!! majd megnyitja! megnyitás után (mach1 nél mach2 nél nemkel) a gcod fülön az edit file gomal megyitjuk az elmentet fjlt (ha nincs beálitva akor elöbb a logic fülön a browse gomb megnyomássával megadhatjuk a g-cod szerkesztö progi nevét, nem kel megijedni elég a c://windows/notepad.exe cimet magadni) a megnyitot fájlba a második sor kimarad igy kell helyesen irni M40 ezaz elsö sor a második sorba megkel adni a sebességet F1000 a harmadik G z 5.0000 a többi marad minden elmentjük a fájlt. ajd megnyomjuk a reset gombot beálitjuk a sebeséget majd a run gombot ekkor felugrik egy kis ablak. beirjuk az elkészitendö fálj nevét ez lesz a digitalizált fájlunk! mentés gomb. felugrik mekint egy kis ablak ok gomb majd a resume gomb és már megyis a digitalizálás . bármikor megálithatjuk a hol megálitotuk adig mindig mentve lesz a fájl.
de hogy tudjunk digitalizálni kel egy tapintó lehetöleg olyan legyan a formly mit amilyen maroval szeretnénk majd marni különben nem lesz mérethü.
a kapcsoloja lehet záró vagy nyitó kapcsolo minimum micro kapcsolo de strapabiro mer a gép nagy sebesénél azért osda "keni" a mintadarabnak a legjobb a résoptokapcsoló gyors pontos nem rongálodik. a prt 10-13 bitjét lehet használni digitalizálsra. a configure fülön a port and pin ablakban lehet beálitani be lehet litani hogy nyitó vagy záró kapcsólót használunk! javaslom hogy elöbb csak egy natur kapcsoloval brobálgasuk kézel kapcsolgatni és megfigyelni mi történik!!