Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Messer

"az eredmény így elsőre kielégítő."
Hát, igen. Talán mondhatjuk.  :)
Az átlagos eltérés 0,01-0,02mm. Ez már döfi...

keri

Csak egy naív kérdés.
Ugye itt a strukturált fénnyel való megvilágítás a lényeg.

Diavetítővel nem jó ezt megcsinálni?
35mm-es vagy akár 60mm-es fekete fehér filmre tudok mintát rögzíteni, még vegyszereim is vannak hozzá. Ezzel, bármelyik kereskedelmi forgalomban lévő projektor felbontását tudom überelni.
A képkockák cserélgetésével a mintát is tudom változtatni.

Szóval miért is jó a méregdrága projektor? Már ha a pénz is számít?

Vagy tovább megyek? Miért nem holografikus filmmel és laserrel vetítik a mintát? Ott még a fókusszal sincsenek problémák.

VighLajos

Amúgy ez a zöld valami micsoda?
Hasonlít az udvarunkon "száguldozó" meztelen csigákhoz.
[#csodalk]

3vv2btrhv

Erre a Sanyi már egyszer válaszolt , ö nagyon jól elmagyarázta a  nehézségeket , próbáld visszakeresni . Valahol lentebb van .

3vv2btrhv

modellt két teljesen más irányból scanneltem
A kamera-projektor távolságát nem változtattad ?

3vv2btrhv

LG projektor típusa ?

000000000

Erre én is gondoltam.
Mi van ha diakeretbe fóliára nyomtatott struktúrát vetítesz ki?  
Akkor filmelőhívás sem kell.
Bár nem tudom, hogy elég lenne-e így a felbontás.

keri

Az is jó, de fotózni nagyobb felbontásban tudok mint nyomtatni.

keri

Kösz, megteszem.

keri

Szerintem egy fogsor v. protézis.

robroy007

Fogászati fog minta, ezt használják a fogtechnikusok alap ként korona és fogpótlasok készítésekor  

Jobb 5. "fog"  egy korona pótlás alapja  

Azért nem lennék ennek az embernek a helyébe hogy a bal oldali örlőfogait ilyen csúnyán elfaragta a fogorvos,minthaegy vezeték et nyomtak volna gyúma fogva

Szedlay Pál

Az a jobb 5-ös az inkább egy bal 6-os.
A balansz oldalon azért ilyen a rágófelszín, mert nagyon mély harapása van a betegnek. Nem látod az antagonistát. Ennek az orvosnak a székébe bárki beülhetne, kevés ilyen precíz embert ismertem meg 30 év szakmában eltöltött idő alatt.

Szedlay Pál

Itt olvashatóak az általad kért adatok.
Ez nem a legújabb típus ennél már van korszerűbb is.
Kérdés kell e nekem. Úgy döntöttem nem.  
A ár különbséget elköltöm valami más hasznos dologra.
A hardver magában nem tudom mennyibe kerül.
Az szoftver 5000 Euró + a kiegészítő modulok. Kinek mire van szüksége.
Európai árakat nem tudok az, hogy én mennyiért vettem az magán ügy. De itt vannak amerikai árak.
Elvileg innen nem leht importálni.

http://www.meditdental.com/product/ident-spec.html" TARGET=_fnew>A hardver

És az irányadó árak melyek nem tartalmazzák a szállítás + vám + Áfát.

http://www.ebay.com/sch/Business-Industrial-/12576/i.html?_from=R40&_nkw=medit" TARGET=_fnew>Árak

Szedlay Pál

Szedlay Pál

Ezen semmit nem tudsz változtatni. Még a kalibráló lemez is egyedi a géphez sorszám szerint.