Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szerintem ,ez a két szem--hez hasonló dolog lehet , a szoftver mindkét kamerát használja és kombinálja , az eredményt , nézz egy szemmel valami , és átunna  két szemmel , na valahogy így működik  .

Szedlay Pál

Én meg azt nem értem a projektor miért nem natív felbontásban megy. Ilyen DMD chip nincs tehát nincs ilyen natív felbontás. Pedig ezzel lehet a legjobb minőségű, legpontosabb struktúrát vetíteni. Szinte azt mondhatnám hardveres.

z02jab5f7

Szervusztok !
Tibor A képen látható rendszer, nem két kamerát, hanem két különböző kamerát használ, vetíti a strukturált fényeket és vele szinkronban a gyors videó kamera veszi fel a vetített ff képeket, majd a beállítás lefutása után, utólsóként készít egy szines fotót.  Itt azt hiszem Canon a kamera.
 Természetesen van látószögi probléma, de ez olyan tárgyaknál jelentkezik csak -vagy esetleg amelyek kisebbek kb.10 cm.-nél, hisz nagyobb tárgynál nagyobb a géptávolság, és kisebb lesz az optikai tengelyek különbségéből adódó hiba.
 A fényképezőgép - és ez bármelyikre igaz - nem tud olyan gyors sebességgel felvenni videót, mint ahogy a projektor a strukturált fényeket adja. Megfigyelhető, hogy az ilyen jól működő rendszerek, csak olyan számitógépeket tudnak alkalmazni, amelyek fogadóképes feldolgozó kártyával vannak ellátva. A szines fényképezőgép kamera csak hab a tortán, igaz szép egyedi képet csinál, képes a vakuszinkront is ellátni, és egy kiegyensúlyozott aránylag homogén fény alkalmazásakor még az eredmény is megközelítően jónak látszik.
 Hogy a szoftver mit csinál, és hogy ötvözi ezen képeket azt nem ismerem, de mint fotós a fentieket biztosan tudom.

3vv2btrhv

Írtam E-mailt .

3vv2btrhv

2vkx6unz

Az újabb canon DSLR gépek Full HD-ben képesek videot rögzíteni 60fps mellett. Persze ez lényegesen kisebb mint a max felbontása, de mivel csak 20-50 képkocka kell egy oldal digitalizáláshoz, ha szinkronizálva van az projektor és a kamera akkor nem kell a simán elegendő ennyi fotót csinálni és azt feldolgozni.

3vv2btrhv

http://sg.hu/kep/2014_05/0515nyom9th.jpg" border=0>
A kedvenc megoldásom .

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2014/05/15/TOxg.jpg" border=0>

3vv2btrhv

3vv2btrhv

z02jab5f7

Szervusztok !

Tibor, itt egy régi-új cég, akit már több éve ismertem, és lám új majdnem azzal rukkolt elő amiben azt hiszem mindketönk gondolkozik.
 A sima 3D hívott fotózás az egyszerű, a gépi rendszer nem ad lehetőséget szép tárgyfotóra, de elégséges sok mindenre. Ellenben a megjelentő szoftver már nagyon fejlett, és már tudja amit én még nem, a képen való méretezést, és térben való szabad irányú mozgást.
 És már van strukturált fénnyel való 3D szkenn anyag is. Nem tudom megítélni, hogy valójában milyen, de eredményeik nagyszerűek, és tovább fejlesztésre alkalmasak.
 Sajnos rá kell jönnöm, hogy anyagiak hiányában semmire sem megyek, és közben megy az idő és lám aki nagyobb cég jó anyaggal jön elő.
 Hát nem tudom,hogy mire elkészülök, már rég le leszek hagyva.!!??

Itt a cím, ha még nem ismernéd

http://www.ortery.com/Photography-Equipment/3D-Photography-Equipment/3d-mfp-photography-equipment-and-modelling-software

3vv2btrhv

Igen , a pénztelenség nagy átok !! Az elv viszont pont az ami neked van , csak belevitték a projektort is ( ami nem digitalizál ) csak segít .
Kamera mozgatása a bölcsőben , viszont jó megoldás .

Szedlay Pál

Mint ígértem csináltam egy gyors tesztet.
az eredmény így elsőre kielégítő.
Az eredmény úgy született, hogy egy modellt két teljesen más irányból scanneltem és a két scannelést egymásra illesztettem. Itt látható az eltérés.
A következő, hogy készítek egy mester modellt szénszálas anyagból ( kicsi a hőtágulása) és zirkon tuskókat ragasztok rá ( jól scannelhető) majd mérőgépen visszaméretem a méreteit. És utána scannelem. akkor a valóságos eltérést lehet értékelni majd.
LG projektor két 1.3 mp chameleon kamerával.
Itt az eredmény.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/scan.jpg" border=0>

2vkx6unz

Lehet tudni részleteket a gépről? Technológi, gyártó, típus, felbontás, stb. Az árára rá se merek kérdezni [#wink]

3vv2btrhv