Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Köszi , de engem igazából az izgat , ha ebben egy gyári projektor van , attól hogyan lesz kék fényü ??

Szedlay Pál

Ki mondta , hogy kék fényű?

3vv2btrhv

Jaj , elnéztem a másikat néztem meg automatikusan .

Szedlay Pál

Nézzünk egy érdekességet.
Ennek a scannelésnek az átlagos ponttávolsága 0,065 mm és a pontok száma 1,3M.
Itt egy gyártó aki sok "érdekes" adatot tesz fel a gépéről. A felbontásnál akadt meg a szemem 0,005 mm azaz a ponttávolság ennyi. Akkor ennél a méretnél a pontok mennyisége 169* 1,3M = 220M
Ennyi pontot a mai számítástechnikai hardverek nem tudnak kezelni. Kipróbáltam, egy nagyon gyors gép is alig-alig birkózik meg 30M pont mennyiséggel.  
Ezért felmerült bennem a leírtak igazság tartalma.  
Illetve ti hogy értelmeznétek azt az adatlapon: felbontás (um) 5.

http://www.dentalscanner.co.uk/products/deluxe.html" TARGET=_fnew>Link

000000000

Hello mindenki  
tudna nekem segiteni valaki 3d tapintó bekötésében és mach 3 beállitásában?!
köszönettel

000000000

000000000

már csak azt nem tudom hova kötöm be?mint pl a végállás kapcsolót?

000000000

Igen, bármelyik még szabad bemenetre köthető.
Telepítés után a Mach3-ban a "Config/Ports and Pins/Imput Signals/Probe" Enabled sorába katt a piros X-re, hogy zöld pipa legyen. És itt kell megadni annak a bemenetnek a számát ahova fizikálisan kötötted. Ez a 10,11,12,13,15-ös érintkező lehet.

000000000

köszönöm na majd megpróbálom

000000000

Nagyon gyorsan meg kell oldanom egy kisméretű alkatrész digitalizálását (a miskolci egyetemen 2. hete hitegettek, hogy a profi 3D szkennerükkel megcsinálják, de meguntam rájuk várni, így összedobok egy tapintót. Olvasom lentebb, hogy egy szabad bemenetre kell kötni (nyitó vagy záró érintkező kell neki)és a Mach elvégzi. A kapott pontfelhőből hogyan csinálhatok stl filet ?

KBalázs

Rákuglizva ezt találtam:
http://pointclouds.org/" TARGET=_fnew>PCL
illetve másik:
http://meshlab.sourceforge.net/" TARGET=_fnew>Meshlab
Mindkettő ingyenes.
De ez csak elsô blikk. Vannak itt ebben jártasak is.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Majd átunna az alatta levőt , mentés STL -

000000000

Hogy tudom exportálni a mach3 bol a pontfelhőt?

0bn8uxmw

Ha a Mach3 beépített varázslójával csináltad akkor azzal kezdi amikor elindítod digitalizálást, hogy hova akarod menteni a fájlt.