Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyetértek!
Nem véletlen, hogy olyan sokáig éltek a pantográfok, másolóesztergák...

000000000

Meg persze lehet pontosan dolgozni... csak kicsit sokba kerül:-)
http://www.linhof.de/english/index.html" TARGET=_fnew>Linhof, jobra alul metrika 45-re katt.

000000000

Persz nem lesz ez soha pontos, de ez már igény kérdése, nekem bőven megfelele az 1-2-3 tizedes pontosság is, és ez gorsabb, mobilisabb.

Tapintóra már jelentkeznék is! Fej az van (sajna csak fej ;-(  ).
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/1_300.jpg" border=0>

Lorant! Mennyi kb. egy "fater tapintó" költsége?

000000000

Ejjhaaaa!
Ezek marha jól néznek ki! Hirtelen még nem láttam át, ezek 3d scannerek? Hogyan működnek?

000000000

Pontosan én sem tudom, soha nem volt még a kezemben:-) De gyanítom, hogy jól, mert rómában pár templomot ilyenekkel restauráltak, hogy pontosan vissza lehessen építeni mindent, asszem az a lényege, mint a térképeszeti légifotóknak, hogy szögben "3d" veszik fel és a szögeltérésből tudják pontosan a helyzeteket, méreteket kiszámolni. Telemetria tán a kulcsszó...

000000000

[#finom]
Erről szívesen hallanék még!

000000000

000000000

És a Laci által említett sztereófotós technikárol tud valaki infót? (esetleg Laci?)
Én sokat foglalkoztam sztereó fotóval, de a másik oldarról, szóval én 3d képet akartam a tárgyról, nem tárgyat a képből. Már akkor feltűnt, hogy ez hordoz minden mélység információt (2,5d) és ha az agy képes ezt kiértékelni, talán a pc is.

000000000

:-)ha írsz magánt, megadom neked egy ismerősöm számát, aki sztereófotózik, és régi sztereó üvegnegákat meg papírképeket gyűjt:-)

000000000

Segédhálót könnyen vetíthetnénk a tárgyra, fény interferencia vakuval. Fogod a lézert, elé teszel egy üvegszilánkot, (frankó kis képeket lehet így vetíteni) és exponáláskor villan.
Segíthetne a kiértékelésben, esetleg a néhány azonos pont szükséges kézi meghatározásában!

000000000

nos, ezt már nem tudom, olyan okos sosem leszek:-)))

000000000

Én nem sztereó fotózni akarok most, hanem ellenkezőleg, abból csinálni 3d filet!(akármilyen felbontásban, hiszen ez pontos sosem lesz)
Én is sztereóztam, látsd: Pügmalión #60

000000000

Még, hogy: Nem! Kapásból linkeled ami ide vág! :-)))

000000000

Nem a Mindenható vagyok:-) Egy halvány emlék dereng, de nem találom... Egyenletes, árnyéktalan fénnyel megvilágítani valamit és szürkeárnyalatosan lefotózni, a szürkeségi fokozat adja a távolságértékeket...  

000000000

Ez persze jó lenne, és rögtön emészthető is a gépnek, csak sajna nagyon steril gondolat (Te láttál már valahol ilyet? Keresd meg valahogyan!), a valóságban nem igen alkalmas erre a fényvisszaverődés, ez inkább az ultrahangra rímel.