Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos...:
High Definition video (1280 × 1024 resolution) and still photo ( [#gun] 5.0 megapixels, interpolated) quality

000000000

Koszi! Bekakilt az esztergánk (szétszakadt a kuplung), úgyhogy egyenlore nem tudok besegíteni a tapintóval. A kozelbe nem ismersz vlkit, aki meg tudná  Neked csinálni?

000000000

000000000

Kozze lehetne tenni a felepiteset a tapintonak?

000000000

Na és legalább az 1280 x 1024 igaz? Abban nincs semmi trükk? (annyi biztosan: ennek csak a fele a zöld és negyede a piros)

Kérdés:
Szerintetek nem lehetne digitális fényképezőgépet használni? Azok sokkal fejlettebbek és flexibilisebbek. (pl.: sorozat képek exponálása, majd avi összefűzés. Ezt a David már eszi) Az igazi az lenne, ha a képek között motorikusan mozdulna csöppet a lézer, és a vaku kimeneten villantanánk vele minden exponáláskor (talán még a folyamatos mozgás is megteszi, nem tudom...) [#circling]

000000000

Persze, feltöltöm!

000000000

Szia Adrián! [#wave] Itt is van: http://magiist.fpn.hu/Dokumentumok/tapogato.pdf" TARGET=_fnew>Tapintó (.pdf)

000000000

3vv2btrhv

szia Laxi
minden 3d nyomtato ezen az elven müködik , itt a forditotja valosul meg !!
Nekem minden ötlet szimpatikus amihez csak kamera kell , a tejben lehetne forgatni még és akkor valodi 3d szkenelés lenne .
a szoftveréröl lehet valamit megtudni ??
tibor

000000000

Hali!
Csak annyit hogy Visual C# Express alatt írták
DirectShowLibNet-et(Sourceforge) használva. Szükság van még DirectX-re és .NET Framework V2.0-re. Ugyanúgy mint a DAVID esetében. Ja, és a forráskód nyílt, le tölthető.  http://moviesandbox.net/MSBTools_Sourcecode.zip" TARGET=_fnew>Innen

2vkx6unz

Sziasztok!

Nálam még mindig a DAVID a téma. Kipróbáltam egy Logitech Fusion kamerát 1.3MP és képes 1280x960 felbontásban 7fr/s-os videóra. A képe meglepően jó! A tapasztalat az , hogy a kalibrálás egy kicsit macerásabb, az automata funkciókat ki kell kapcsolni, de ha sikerül kalibrálni akkor nagyon jó (a korábbi hoz képest) a szkennelés eredménye. Fel lehetett ismerni interpolálás nélkül is a szekennelt tárgyat, a "felület" már nem tartalmaz tüskéket a zaj miatt. Továbbra is piros lézerrel dolgozom, az eredmény a színes érszékelő miatt biztosan jobb lenne zöld lézerrel vagy FF kamerával. Nem tudom mennyit számít de ezek a kamerák tömörítenek jpeg formában szerintem ez is ront valamit a minőségen, igaz itt van két opció a képformátumra, de nem tudom melyik használ vagy nem használ tömörítést. Van már valakinek tapsztalata zöld lézerrel? Ami még előjött, hogy célszerű a tárgy méretéhez megválasztani a kalibráló ábrát. A két lézeres megoldás megfontolandó, de nem egy vonalként hanem külön külön szekennelve egyszer jobbról egyszer balról, így egy beállításból lehet részletesebb képet készíteni. Azért nem egyszerre, egy vonalként mert szerintem a precíz vonalba állítás sokkal bonyolultabb mint a két lézerrel szkennelni külön-külön. De ha van valakinek megoldása a feladatra...

Sanyi

000000000

Szervusztok!
Én rákattantam a témára, de ma mire összeállítottam mindent, a kamerámat nem tudtam bekapcsolni [#falbav]. A webcam-mal meg csak a kalibrálásig jutottam és mennem kellett dolgozni

000000000

Ugyes, de egy kicsit drága...[#csodalk]

000000000

Üdv. Mindenkinek ebben a nagy hőségben!
Elkészült az új fejlesztésű 3D tapintós
digitalizáló rendszerem, a tesztek elég szép
eredményeket mutatnak. A rendszer egyből
gyátási G kódot generál, de lehet pontfelhőt
is készíteni. Egy kis alapízelítő: gömbfelület
Z=0.8 mm mélyen, XY 6*6 mm-en bedigitalizált
CNC kód grafikus szimulációjának képe:
http://keptar.cjb.hu/pictures/nagy/robsy-3D-DIG.jpg-eklr2tjn.jpg" border=0>