Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

vthgizrff

Szia Tíbor!

Akkor viszont én kérdeznék. Hogyan csinálsz az STL-ből G-kódot?

3vv2btrhv

Az ArtCamPro progit használom erre , de bármien Cam progi jo ami tud STL-elt fogadni Pl Deskproto .
tibor

3vv2btrhv

2vkx6unz

Az alapelv mint a lézeres megoldás csak itt egy lézer vonalhelyett sok vonalat használnak amit egy projektorral vetítenek a tárgyra. ennél a megoldásnál is van kalibráló ábra általában egy sakktábla szerű kép ismert méretekkel az optikai hiba korrigálásához. A módzser előnye hogy gyors, vizsont kevésbé pontos, mert a projektor felbontása is hat az eredményre. Egy 800x600-as projektor 600 csíkra osztja fel a modellt vagyis  egy 1 m magas modell legjobb esetben is 1,6 mm felbontással képeződik le. Persze ha mondjuk a projektort lehet olyan finoman mozgatni, hogy fél, 1/3 stb. pixelnyit mozduljon el akor a felbontás 2-3 n szeresére nő ilyenkor a kamera felbontása fog korlátozni. Általában ezt a módszert nagy kiterjedésű testeknél alkalmazzák ahol néhány mm esetleg cm felbontás kielégítő eredményt ad. A pontok között valamilyen iterpolációval becsülik a felületet. Sasi által közölt képeken látható berendezés is így működik .

udr95i4vu

Üdv
Nincs valakinek véletlenül egy komoly 3D file(vagy cím ahonnan letölthetném)  
Valami demó szerű 3D re gondoltam pl emberi fej, akt, stb Bármilyen 3D formátumban)szeretném megmunkálni aluból vagy keményfémből
(tesztelném a megmunkálóközpontomat)
Az eredményt publikálnám ha érdekel valakit
Köszi
Üdv

bmejdz9nu

mindenk az a fekvő csajt szokta... a neten biztos sok helyen fent van a G code...

xe44memnh

udr95i4vu

Nem g codos kellene !!
Úgy is át kell írnom
Üdv

000000000

Milyen kodot eszik a vezerlod?

xe44memnh

Nem igazán értem [#confused]
A googleba ird be hogy "free 3d model"  az első 3-4 oldalt érdemes végignézni.  nagyon sok 3D-s ingyenes modelt "figurát" lehet letölteni! Nem g-codot!!!

4mjnxdwuu

Hali
 estére küldök párat, ha még aktuális...

3vv2btrhv

7w9huz0vb

Nekem van scannerem csak az a baj, hogy a nagy felbontás miatt kb. 150Mb egy 80*80*30mm modell ez pedig interneten nem tudom elküldenni. Milyen felbontást szeretnél és miröl?

udr95i4vu

Szia Aszbolit  
ISO G cod-ban és dialog-ban működik
de szeretem magam programozni az a biztos

Trapista !

Megköszönöm ha küldesz.(amennyiben nekem szólt az üzenet)
Üdv
Köszi