Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Kedves Szobrász!
Ez az egységugratás az én játékom a Tibivel! El akarod venni tőlem? [#nyes][#nyes][#nyes]
Nem mindegy neked, hogy a vezérlő tárolójába futkoznak a jelek vagy a tengelyen? [#nyes]
A winPCNC/GCo egy kicsit másként csinálja... ha elérte a végpontot akkor fordít és meglátjuk hány Hz lett az eredmény... ez majdnem ugyanaz... csak valós!

000000000

Óriási tévedésbe vagy!
Számolj, számolj, amaddig nem késő.
Forgórész inercia, induktivitás, áram, nyomaték...Siralmas időállandókat fogsz kapni
step motor esetében.
Fogsz Te még "sírni", amikor a léptetőid
5-6 Hz-nél meghalnak ...

bmejdz9nu

Terhelés fontos! Üresbe könnyű...

000000000

Ne haragudj Péter, de ezt nem jól látod.
Az iparban nem a motorokat, magár a stepp/dir rendszert írtják!
(#2058)-Ott ez nem megengedhető, mert a "lenyalásból" sz.pás lesz (előjáték), abból pedig csak egy lépés, hogy a munkadarabokat meg is ... (aktus)!

[#love11]

Ipar=koordinátavezérlés

000000000

Na én már ilyen feltételezések mellett kezdem
elveszíteni a fonalat. Nálad egyszer ingyen van
az AC szervo motor, ugyanakkor egy Sanyo Denki
400 W DC szervo aranyárban van, de mégis csak
25-ért megveszem...Zsong a fejem már egy kicsit.:)

000000000

Persze!

(sírni azért nem fogok)

Csak azt mondtam, amennyiben nincs lépésvesztés(!) (ezt mindenki beállítja! Vicces is, ha nem... és igen: lassú lesz)
akkor biztosan pontos.
Semmi egyebet nem mondtam.

000000000

Ez volt a tipusa: omron R88D-UA20V

Nem tudom, elado sem tudott semmi konkretat. Adatlapjan sem talaltam erre vonatkozo infot.

OFF: kuldtem e-maileket, odaertek?

bmejdz9nu

6db Bautz 280W-os motorom volt 3 db-ot eladtam... ez volt az alap... ez volt az árképzés alapja... (33e ft volt darabja)
A Bautz motorhoz akarom hasonlítani... kb. ennyi a "piaci áruk" ezeknek...

(A SanyoDenki az 400W-os, de az más miatt drága...lehet, hogy csak nekem? :)

Jó ok. akkor legyen a 900W-os AC motor mondjuk 10e ft akkor =100e ft egy csatorna...

A kérdés továbbra is fennt áll!

bmejdz9nu

Remélem beszámolsz, hogy milyen sebességet és dinamikát kapsz a profi cucctól!
Nagyon-nagyon kiváncsi lennék!!! Ha hasonlítani tudnék... igen boldog lennék :)
Egyébként milyen lesz a gép? Mekkora? Mivel? Mihez? Ha nem titkos :)

000000000

Húú vigyázz vele Adrián!
Nem azért, mert nem stepp/dir (szerintem nem az).
Az ebayn sokkal olcsóbb (töredéke), és ő csak tovább adja, azonosak a képek, a háttér, minden. Én is néztem régebben.
Persze nem bűn, amit tesz: kereskedelem...
Chato? Leveleztem vele, korrekt rendes fickó, de!

bmejdz9nu

Amikor a léptető teszteket csináltam ( léptetőmotor topikban a videók - biztos emlékszel) Tibor kérte, hogy állítsam fel... meg is volt... meg minden...
Akkor nem került elő az egységugratási próba mint elvégezendő feladat... sajnos...

svejk

Sziasztok!
De jó kis termést csináltatok ma is! :)

000000000

Tőlem is kértek már ilyesmit (szóban ritkán),
de csak nők.

[#kuss]

000000000

A hétfői 13-14 óra közötti időpont az ÁRKÁDban nekem is baba. De mit szól mindehhez Svejk, a derék katona, barátunk? Különbenis mennyi lóvét figyek Forintban vagy pénzben (Euró) a 3 db megrendel motoromért? Az utóbbit persze Svejktől kérdezem...

000000000

A francba! Fiam hullámos klaviatúráján mindíg mellényúlok...