Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Van még egy cuccom amivel nem bírok.
Ez egy, illetve 3 INFRANOR MSTBSI 220/30 servomeghajtó, erről sem találtam sok mindent, csak a MSTSD1 220/30-ról de ez tök más, találkozott már valaki ilyennel?  
  http://www.imgserv.com/images/2014/02/15/ZulYOe.jpg" border=0>
http://www.imgserv.com/images/2014/02/15/ldfiFG.jpg" border=0>

svejk

Ez másként nem megy, csak így...
Magad uram ha szolgád (pdf-ed) nincsen. :)

svejk

Azt hiszem kijátszottam magam. :)

A 14. és a 27. paramétert nem tudtam megfejteni. :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/MINAS_HYPER/MINAS_HYPER_MBDK.txt" TARGET=_fnew>Itt a módosított és kiegészített Minas-Hyper paraméterlista.

Egyelőre tovább nem foglalkozom vele.

Sz.József

Úgy látszik lassan gépelek...

svejk

Még ez a txt kiterjesztés...
nem győzöm javítani, hol az explorer, hol a mozilla keveri meg. :(

Sz.József

Ezt megtaláltam...
Viszont felületes voltam, na, meg az angolomat kellenne csiszolni..., de azt nagyon... :))

PSoft

Ha még is előveszed legközelebb,akkor milyen céllal?
Destroyer hirdetése után gyorsan,szinte pillanatok alatt "elkapkodtátok" ezeket a Panasonic-okat.
Mi a titok,hogy ilyen kapósak voltak ezek a servohajtások?

Ugye,nem csak a http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1240156960#1928" TARGET=_fnew>"Kristály effektus" volt a mozgató rugó?:)))

svejk

Generáltam különböző hibákat, tehát a 16-20-ig 5 db hibatároló, mindig shiftelődnek a következő tárolóra az előző hibák.

svejk

Nálam csupán a kíváncsiság, valószínű megy tovább a második öröm felé. :)
Két fórumtársról tudom, hogy hagyományos gépre előtolómotornak szeretné, egy harmadik pedig mini eszterga főorsó motornak.
A többiek inkognitóban vannak, még most is amikor meg van a kezelése.  

svejk

Kérésre törölve
(moderátor)

000000000

Svejk mester, van egy olyan problémám, hogy adott néhány SGDM és SGDH vezérlő ami azt mondja A.30 (Regeneration Error Detekted).
Ez még nem is lenne probléma mert tudom mi ez, csak azt nem tudom miért csak a 400 Wattosak közöl csinálják, és azok között is csak némelyik.
Gondoltam valami beállítási gebasz lesz és egy működőről lehúztam az összes paramétert és rátöltöttem a hibásra, de a helyzet változatlan maradt.
Külső fék ellenállással működnek, csak nem értem a másik 400 Wattos akkor miért megy anélkül is ?  
Mi az amit nem vettem észre ?  

svejk

Többen kérdezték:

"Van-e valami hátránya az egyfázisú betápnak? (ugye eredetileg 3x220)
Miért nem érzékel fázis kimaradást? "

Mivel kicsi a teljesítmény így nem fogja a hálózatot számottevően aszimetrikusan terhelni, így nem kell fázishiány védelem.

A pufferkondi értékét lehet növelni, a panelen ott van a helye.

svejk

Szerintem ez a hiba a belső fékáramkör meghibásodását mutatja.
A régi CACR servopack-oknál több esetben találkoztam ilyen hibával, de a valóságban nem volt rossz a fékáramkör, hanem az erzékelő áramkör hibásodott meg.

svejk

Elvileg a mostani egyfázisú betáplálással hamarabb jelez alacsony bemenő feszültséget
 ( "L" ), de ezt kompenzálja, hogy mi 230V-ról hajtjuk a névleges 200 helyett.
(a megengedett egyébként 200-230V)

svejk

Egy áramkör figyeli a belső fékellenállás szakadását, illetve a kapcsolóelem működését.
Első sorban a fékellenállás szakadására gondolnék.