Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Gugli a barátod, rezolver mint motorjeladó+inkr enkóder. Nehéz eset, szerintem felejtős.

svejk

Nagy a csönd a http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1111338935&order=reverse&index=6&azonosito=hobbycnc#70249" TARGET=_fnew>Destroyer féle Panasonic cuccal kapcsolatban.

Úgy látszik ez a vezérlő sem került kereskedelmi forgalomba, így elég kicsi az esély a manuálra.

Én már két panasonic termékkel jártam így mindkettő nagyon nyögvenyelősen ment, akkor megfogadtam soha többé. :(
De hát ugye az embernek azért vannak elvei, hogy felrúgja őket. :)

Kicsit bővebben:

Kérésre törölve  
(moderátor)  

d9u4kvbzi

Guglit próbáltam, a típus szám alapján kerestem,néztem a gyártó honlapját is de semmit nem találtam. Esetleg frekiváltóval főorsómotornak jó lehet?

s73tgf9vg

Köszönjük István az eddigi infókat, nagyon hasznosak. Küldtem levelet a Panasonicnak, még nem jött válasz, lehet nem is fog. Addig is a te segédletedet használom/használjuk.

svejk

Általában vagy azt mondják, hogy ez nem kereskedelmi típus így nem adhatnak ki infót, vagy azt, hogy kifutott termék, már nem támogatott, de ezt és ezt ajánlják helyette.

De legyen szerencsénk!

Pár éve kínomban 7000 Ft-ért vettem amerikából manuált egy hasonló korú pana frekiváltóhoz. Aztán 6000-ért eladtam itt a fórumon. :(

http://www.ebay.com/itm/Panasonic-Inverter-Minas-Hyper-MBDK373BBD-Matsushita-MBD-3-7kW-13-8A-Servo-Drive-/110848616829" TARGET=_fnew>Ezt a komát kellene rábeszélni, hogy küldjön nekünk egy másolatot.

d9u4kvbzi

Köszönöm a segítséget!

Sz.József

Köszönjük a listát.
Ennek én csak kb. a felét tudtam megfejteni, de ez nem is véletlen hiszen csak műkedvelő vagyok.
A "00"-án is van egy fix fordulat ha jól sejtem...
Viszont sikerült egy furcsa állapotot előidéznem a 15. paraméterrel.
Azt "YES"-re állítva 1.-20.-ig "eltűntek" a paraméterek... (?)
Igaz nem tudom ezek mi célt szolgálnak, de hogyan lehet ezeket vissza varázsolni?

adamant

Esetleg valakinek nem dereng hogy anno ki árulhatott ilyen szervókat programozó panellel? hátha ő esetleg tud valamit róla  

Sz.József

Helyesbítés:
16.-20-ig tűntek el...

bundyland

Szia !

Ezt a pdf-et nézted, mert ebbe benne van a pontos csatlakozó kiosztás.

http://www.chinasanyo.com/upload/2008/6/sanyodenki_py_en.pdf" TARGET=_fnew>LINK

svejk

Igen, azok néha "eltűnnek2 nem igazán értem még azt a logikát.

A 15-ös inicializálás egyébként úgy történne, hogy 15-ös YES, nem nyom entert, csak áramtalanít.
Következő bekapcsolásnál kiírja a Clr-t, majd megint áramtalanít és ezután vissza kellene állnia a gyári értékeknek.  
No ez nálam nem történik meg.

adamant

Hello!

Köszi a segítséget ezt néztem már de ha jobban megnézed akkor nem teljesen ugyan az amit én tettem ki képeket csatlakozók teljesen mások meg az enkoder ha eszerint kötném be akkor lenne szép nagy füstöcske :)  

inkább az lenne a kérdés hogy melyik csatlakozó segítségével lehet rákötni PC re hogy lehessen programozni  

mert programot sikerült beszereznem  

Sz.József

Na, én ilyen faramuci műveleteket nem próbáltam, de mindjárt megteszem.

bundyland

Tényleg nem ! Ekkora hülyeséget típus szerint jó a manual és megnézve a csatikat tényleg nem!
Eszembe nem jutott volna ilyen. De ekkorát nem bakizhat egy ilyen neves cég.