Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Üdv!
Ért valaki a Mitsubishi MR-J2S-40A szervohoz?  
Ha jól értelmezem a p21 menüpontban ha az utolsó karaktert 1-re allítom, a  
PP bemenet step, az NP bemenet dir jeleket fogad. Jól gondolom? Esetleg a fontosabb beállításokról írna valaki? A 24 voltos jeleket hogy szoktátok megoldani?
Köszi.

zoli0302

De rendesen sikerült beállítanod a szervókat ?
Ha elakadok majd kérem a segítséged, jelen pillanatban valahol a postán van a kártya. A program megvan hozzá és a leírása is.
Használod, vagy eladtad a szervókat ?

bundyland

Hali !

Hát hogy értek az tulzás, de van 6db ilyen vezérlőm, amivel eddig arra jutottam hogy asztalon letéve
motorral pc-ről vezérelhető és jól működik.
Igen a 21-es memóriacímen kell 0001-re állítani pozitív logika esetén és 0011-re negatív logika esetén. A 24v-ot nem használtam
illetve csak a VDD-COM összekötésnél SON-hon. OPC-re nem kötöttem mert nekem 5v-ról megy STEP/DIR így oda nem használtam.
A benne lévő 24V -os táppal óvatosan mert nem igen terhelhető, én nem használnám a gépre kivezetékezve.

Révész Richárd

Úgy néz ki működik azóta is rendesen.
Nem én használom őket, egy benga nagy gépben vannak, igaz nem cnc.Nem gyorsan mozognak, csak olyan papás módon.

zoli0302

Üdv !
Ért valaki a pacific /siemens/ SC903 servóhoz ? Nem vagyok képes a step dir rendszerét életre kelteni..Örülnék bármilyen segítségnek http://www.kollmorgen.com/uploadedFiles/Products/Drives/Discontinued_Drives/Discontinued_Drives/SC900-SCE900/200603221604560.SC900_Manual.pdf

000000000

Akkor ezzel nem jutok előbbre. Azért köszönöm! Üdv, Gabi

bundyland

Hát ez alapján nekem se menne.

zoli0302

Az analóg vagy valamelyik step dires vezérlést használtad a gépben ?

zoli0302

Nekem elég egyszerűnek tűnt a 4.4-4.5 oldal alpján

Révész Richárd

step dir van használva.
Átküldök egy beállítást nézegesd.

svejk

Keresem azt az emberkét, aki a székesfehérvári találkozón adott egy 100W-os SGDH vezérlőt javításra!!

Révész Richárd

Teljesen más kérdés, remélem nem köveznek meg érte.
Az E39 fórumon is Te vagy fent ezen a néven?

D.Laci

Nem voltam ott a találkozón, de én adtam. [#nyes]

zoli0302

Nem ott más bitorolja ezt a nicket :)

Révész Richárd

Sikerült életet lehelni bele?