Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/AC_servo_OMRON/Driver/OMRON_YASKAWA_Compatibility_list.pdf" TARGET=_fnew>OMRON YASKAWA MOTION CONTROL - Compatibility List :::: PDF.

Ezt ismeritek?... jó tudom zöld fülűnek minden új :)

HJózsi

Ezt szerintem legközelebb előre tisztázni kellene... Eredetileg én is egy hobbi asztalt rendeltem (természetesen kiváncsi lettem volna a látogatók értékelésére) , több hónapos munkával a hátam mögött a kisesztergával hobbistaként, a céges lehetőség pénteken derült ki... Nem is figyeltem, hogy sorszám kellett volna ...  Ezt érdemes lenne a helyén kitárgyalni, a jövőt érintően ...

bmejdz9nu

Találtam és vettem itt. Sopronban servo encoderkábelt... Raktárról volt !!!
A 8 vezetékesből több féle volt de 10 vezetékesből csak egyfajta volt...
Ismerték! Tökéletese tudták, hogy mi az a plusz 1 adat érpár a motorból! Hát igen profik...

Ilyet vettem... ez energialánc kompatibilis:

http://www.lappkabel.de/index.php?id=611499" TARGET=_fnew>ÖLFLEX SERVO FD770 CP ... de sajnos csak szürke színben volt :) Mindent ők sem tudnak...:)

http://www.lappkabel.de/fileadmin/app/dgp_webcatalog/Produktbilder_HK2009/0036640F1_1.jpg" border=0>

000000000

Szerintem is nagyon jó volt az a kis gép, érdekes hogy nem került be a gépbírálatba sem... Azok a pici szervó motorok... valami kis teljesítményűek voltak azt hiszem, és mégis lefoghatatlan erővel működtek. A gazdája publikálhatná a részleteket.:)

bmejdz9nu

11W :) No persze jó fajták...SanyoDenki... 1mm-es em. orsókkal... A DC szervótopikban majd biztos tesz be képeket... Ha a Z-is oké lesz..

x4rhew5r3

Ez finom kábel!
Neten csak a sógoréktól lehet rendelni?

Farkas Ádám

Itt vagyok he... Örülök hogy tetszett a gépem, nekem elég az az elismerés amit a közönségtől kaptam :). Igaz az egyik zsűritag még meg is akarta venni a gépet ;). Igen a motorok 11 Wattosak, és 1mm-es NSK golyós orsók voltak benne max:5000mm/perc -et futott, ami 1mm-es orsóknál nem is rossz.

4um5b65d

Mit gyártottál Ádám ? Meg lehet valahol nézni? Kép - video ??

Farkas Ádám

Miért nem jöttél el... de dög:) 100*100*35mm munkaterületű kisgép. Csak X-Y tengely volt kész, de ma nagyot haladtam a Z-vel is.
Képek:Fórum>>Gép átépítés és fejlesztés #444
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/IMG_0569.jpg" border=0>
csinálok videót pár napon belül. többi kérést másik topikban...

besirkyjh

Szia Ádám  

Te kefélted el .
Legközelebb ha ilyen lessz akkor PIROSSAL csupa NAGY BETÜVEL rá irod hogy FÉLKÉSZGÉP mint ahogy más is tette .Akkor észre veszik !? Kicsike .

Gyönyörü profi szerkezet , el is neveztem Zsebi babának .

Ez az igazi hobby !!!!

bmejdz9nu

A DC-ben "vágjál fel" a minimalista gépeddel :) Ez az AC topik...:)

svejk

Megnéztem, valóban a Mikronikában lehet kapni.
Ők Mini Centronics néven árulják, de ugyan az a 3M 10136 (a 36 pólusú)
A bibi kettő, egyrészt most csak 36 és 50 pólusú van nekik, másrészt az ára.
a 36-os 2300 Ft
az 50-es 2800 Ft
A fenti árak a csatira vonatkoznak, a házak plusz kb. ennyi...

bmejdz9nu

Nagyon drágák ezek a csatlakozók! Szörnyű!
... és ami még nagyobb szomorúság... ahogy Tibor szokta írni... Távoli webáruházakban sem találok sokkal olcsóbban...még nagy tételnél sem...

fs9s63xkf

Távoli webáruházakban? Csak itthon nem néztél körbe?! :)
A milyénken ugyan ilyen csatlakozók vannak 50 illetve 20 pólusú! Az 50 pólusú bruttó 4125 HUF, házzal együtt. A 20-as nincs külön, csak kész kábel formában, így a legolcsóbb 1m árnyékolt kábellel együtt bruttó 9125 HUF :)

bmejdz9nu

4125+9125= 13.250Ft... + munka + még kábelek...
Naja ilyen AC szervós élete :)... a kábelek többe kerülnek mint egy DC szervóvezérlő :)
Én egy ilyen csatlakozóra kb. 1500Ft-ot tudnék, azaz szeretnék elképzelni :)
Egy magamfajta kispénzű (talán skót:) hobbysta ilyenkor mit tehet... bontott csatlakozók után szaglászik :)

Egyébként meg nem értem...
Árulnak itt-ott bontott vezérlőket, bontott motorokat... amik persze "defaultban" nem passzolnak össze...:)
Akik ezeket bontják... a csatlakozókat eldobják? Mert gondolom az is volt itt-ott...

Persze egy Úriember bemegy a boltba, megveszi a vezérlőt a passzoló motorral és persze a hozzá való kábelekkel együtt :)