Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

62pb8zge

Sikerült elidulnia...a motort nem tudom elforgatni,de a mach al még nem sikerült megmozdítani.Sustorgó hangot d a motor,ez valami "zaj"?

62pb8zge

Bocs,elnéztem a kisbetüket  

Szalai György

Valószínűleg a sebesség működtető bemenet (CN2 csatlakozó 29 láb, Speed operation input) feszültsége híján egyhelyben áll és tartja a pozíciót. Közben kissé zizeg.

x4rhew5r3

A nagy R és T az erősáramú táp, a kis r és t pedig a logikai áram körök tápja. Ki szokták hozni függetlenül, hogy nagyon zavart környezetben külön szűrőn keresztül lehessen táplálni a logikai részt. Mindkettőre kötheted a ugyan azt a bemenő 100V-ot.
Legalábbis más vezérlőkön így van...

62pb8zge

Sneci Úr infói alapján a step/dir hajtás lehetősége is be van kötve a mach-al ismerkedem az a "mozdulatlanság" oka...

62pb8zge

Sikerült elidulnia...a motort nem tudom elforgatni,de a mach al még nem sikerült megmozdítani.Sustorgó hangot d a motor,ez valami "zaj"?

k439jucz4

Sziasztok!

Szerintetek használható az alábbi 10W-os motor egy mindenben hozzáillő, kivéve, hogy 20W-os motorhoz való servopack-el?
http://fman.net78.net/Forumkepek/AC%20servo/e121_12.JPG" border=0>

A servopack: SGDF-A2CP
ELvileg "position control", tehát Mach3-al mennie kéne.
http://www.artisan-scientific.com/info/Yaskawa_SGMM_SGDF_Manual.pdf" TARGET=_fnew>A servopack és motor leírása

Köszi a segítséget!

Üdv

Szalai György

Valószínűleg a sebesség működtető bemenet (CN2 csatlakozó 29 láb, Speed operation input) feszültsége híján egyhelyben áll és tartja a pozíciót. Közben kissé zizeg.

bmejdz9nu

A vezérlő is 24V-os mint a motor? (ha jól nézem igen.) Lefele általában kompatibilis (pl. a 400W-os vezérlővel lehet 200W-ost hajtani).  
De a vez. beállításnál a 10W-os motor adatokat kell majd megadni...pl. nyomatéklimit stb...
Ilyen kicsit még nem láttam :) Ez valami mini széria. Azt hittem csak 200V-os rendszerek vannak a Yaskawa-nak... Mik vannak :) Nagyon édi :)

62pb8zge

Sneci Úr infói alapján a step/dir hajtás lehetősége is be van kötve a mach-al ismerkedem az a "mozdulatlanság" oka...

43pbwjg8s

Varsa!
Yakasawa kicsike motorjaid lesznek még?

k439jucz4

Sziasztok!

Szerintetek használható az alábbi 10W-os motor egy mindenben hozzáillő, kivéve, hogy 20W-os motorhoz való servopack-el?
http://fman.net78.net/Forumkepek/AC%20servo/e121_12.JPG" border=0>

A servopack: SGDF-A2CP
ELvileg "position control", tehát Mach3-al mennie kéne.
http://www.artisan-scientific.com/info/Yaskawa_SGMM_SGDF_Manual.pdf" TARGET=_fnew>A servopack és motor leírása

Köszi a segítséget!

Üdv

k439jucz4

Köszi! Akkor megpróbálkozom vele... Már csak a PC-hez kell összekötő kábelt és software-t szereznem, hogy tudjam állítgatni...

bmejdz9nu

A vezérlő is 24V-os mint a motor? (ha jól nézem igen.) Lefele általában kompatibilis (pl. a 400W-os vezérlővel lehet 200W-ost hajtani).  
De a vez. beállításnál a 10W-os motor adatokat kell majd megadni...pl. nyomatéklimit stb...
Ilyen kicsit még nem láttam :) Ez valami mini széria. Azt hittem csak 200V-os rendszerek vannak a Yaskawa-nak... Mik vannak :) Nagyon édi :)

bmejdz9nu

Vannak, de szettben akarom majd eladni 2mm-es emelkedésű Z-tengely orsókkal... pont annyi van. (7 szet motor, linár, NSK orsó, csapágy, kupplung)